„Legea Anastasia” – tema activităților desfășurate de polițiștii harghiteni   

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 6 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o activitate de informare a cursanților unei școli de șoferi despre consecințele consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

Totodată, beneficiarii acțiunii au fost informați despre modificările Codului Penal care prevăd că persoana care conduce un autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără permis și comite un accident de circulație soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea condamnării cu suspendarea executării pedepsei în astfel de cazuri.

Pentru a contribui la reducerea numărului victimelor și a evenimentelor rutiere grave și pentru a se putea bucura de deplasări în siguranță, viitorii șoferi au fost sfătuiți să le vorbească membrilor familiei sau prietenilor șoferi despre pericolele consumului de substanțe interzise.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy