Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harmad és negyedfokú égést szenvedett két személy és 8.000 lej örüli kár keletkezett a hanyagság miatt

 

Két erdészeti munkás sérült meg egy tűzesetben

Ma reggel 6 óra körül riasztották a Hargita megyei készenléti felügyelőséget a Lomás pataknál kigyulladt hálókocsi miatt. A helyszínre két tűzoltócsapat érkezett Maroshévízről egy tűzoltóautóval és egy SMURD mentő.

A tűz keletkezésekor a hálókocsiban két erdészeti munkés tartózkodott, akik harmad és negyedfokú égési sérüléseket szenvedtek az arc, valamint a felső és alsó végtagok tájékán. Az 51, illetve 54 éves áldozatoknak sikerült kimenekülniük és elmenniük a Gura Izvorului kolostorhoz, ahonnan SMURD mentő és a megyei mentőszolgálat autója vitte kórházba őket.

A tűzoltók megérkezésekor égett a hálókocsi és fennállt a veszély, hogy a tűz átterjed a szomszédos erdőre is. A tüzet 8:15-re sikerült eloltani.

A tűzet valószínűleg egy túlmelegedett, nem megfelelően szigetelt kályha okozta, amely túl közel volt a gyúlékony anyagokhoz. A tűzben elégett a hálókocsi 90%-a, a keletkezett anyagi kár 8.000 lejre tehető.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.