Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Orbán Balázs kijelentései felérnek a nemzetbiztonság elleni támadással

 

A CNMR és ARMIS alkotta ARDP Szövetség határozottan elítéli Orbán Balázs, a magyarországi Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkárának provokatív és felelőtlen kijelentéseit.

Orbán Balázs, a Magyar Miniszterelnöki Hivatal államtitkárának hangja által a budapesti kormányzati képviselők újraindították a dühös, irredentista és bosszús támadásokat Románia és az Európai Unió ellen, szorgalmasan támogatva az erdélyi Székelyföld autonómiájának elképzelését és polgári engedetlenségre ösztönözve, CNMR.

Orbán Balázs, a madéfalvi veszedelem 255 éves évfordulója alkalmából, amikor több száz embert lemészároltak az osztrák hatóságok utasítására, számos ellentmondásos nyilatkozatot tett, összehasonlítva a 255 évvel ezelőtti Bécset, nevezetesen a székelyek lemészárlását megengedő rendszert, a jelenlegi bukaresti hatóságokkal és nemcsak: „Ha pedig egy birodalom – legyen az éppen 255 évvel ezelőtt Bécs, vagy éppen most a székelyeknek Bukarest, vagy mindannyiunknak néha Brüsszel – nem tartja magát ehhez, akkor ott jogszerű az ellenállás, az ősi jogi alapelvek szerint” – szögezte le a magyar államtitkár, ami azt mutatja, hogy Magyarország irracionális és haragos támadásaival gyors lépésekkel távolodik az EU-tól, azon alapoktól és elvektől, amelyek alapján létrejött ez a szövetség.

Ugyanakkor a budapesti hivatalosság újból terítékre hozta a kortárs magyar politikusok vezérmotívumát, nevezetesen: Székelyföld autonómiájának elnyerését. Bátorságának és tudatlanságának tulajdoníthatóan sikerült felháborodnia azon a tényen, hogy a bukaresti hatóságok folyamatosan szigorúan szankcionálják ezt a törekvést!!!

„Orbán Balázs, akinek nem nézhetjük el demokráciától való eltávolodását, nagyon jeleskedett rosszindulatú kijelentésekben, nem felejtett el emlékeztetni arra, hogy Magyarország kormánya a kisebbségek jogainak védelmét és az autonómia megszerzését támogatja; és az általa képviselt etnikum számára bizonyos alkotmányellenes előnyöket megszerzését, mondanánk mi!!! Ily módon minden román politikus előtt világossá válik, hogy hosszú távon Magyarország politikája minél függőbbé tenni az erdélyi magyarokat Budapesttől, és minél függetlenebbé Bukaresttől. Keményen kell küzdenünk a magyar revansizmus ellen, ami a trianoni békeszerződés eredménye, amikor Magyarország, mint sok más állam is, területi veszteségeket szenvedett. Nem lehet tolerálni és ösztönözni, mert a szavakon és szlogeneken keresztüli bosszúvágy elfajulhat és egy esszenciális ideológiai elemmé, ugyanakkor a magyar állampolitika veszélyes elemévé válhat”, közli a CNMR.

A romániai politikai osztálynak a magyar tisztviselők provokatív, hazug és veszélyes kijelentéseivel szembeni reakcióhiánya szomorúvá tett és megdöbbentett, ahogy mindig. Ezért megpróbálok annyira keménynek lenni, mint az igazság, és éppen olyan bölcs lenni, mint az igazságosság, és azt mondani, mint Ion Ratiu, hogy nemzetként való létezésünk nem kérdés, hanem állítás! Hiába forognak a sírjukban a Nagy Románia hősei, mindazok, akik fegyverrel a kezükben vesztek oda az ország felszabadításáért, vagy azok, akik Gyulafehérváron felajánlották Romániának Erdélyt, mert Magyarország az ő revizionistáin keresztül mindig azt fogja állítani, hogy a trianoni egyezmény igazságtalan volt velük szemben és Székelyföld az övék! Másrészt a nacionalista érzelmek növelése a környéken élő magyar diaszpórában mindig prioritás és egy beavatkozási ürügy lesz a magyar hatóságok számára. Éppen ezért határozottaknak kell lennünk és keményen és azonnal szankcionálni a nemzeti egység és méltóság, a történelem elleni bármely cselekedetet, a szélsőségességet, irredentizmust és revansizmust bátorító nyilatkozatot. És úgy cselekedni, hogy reakciónk által a magyar hatóságok elfogadják a történelmi valóságot, ne hazudjanak és ne izgassanak széthúzásra, tanulják meg tisztelni a románokat és a románizmus bölcsőjét, és megtanulják azt amit eddig nem tanultak meg, éspedig: különbséget tenni a demokrácia és a tekintélyuralom között. Egy fontos leckét mindannyiunknak meg kell tanulni: ahol egység van, ott mindig van győzelem is”, nyilatkozta Alexandru Cumpănașu a CNMR elnöke, és az ARDP társelnöke.

A budapesti kormány arra törekszik, hogy elterelje a figyelmet Magyarország reprezentációs problémáiról, a régi lemezt használva az ún. székely, moldvai, olténiai tartománnyal. Valószínűleg nincsenek tisztában azzal a projekttel, amely által az ún. Szerb Bánátban található egy sor település természetes úton átköltözik Brassó, Hargita és Kovászna térségbe– mondta Bobby Păunescu, az ARMIS elnöke, az ARDP társelnöke.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.