Veszettség elleni szérum beszerzésére szólította fel a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság a kórházakat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az első idei medvetámadás megtörténtét követően a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság figyelmeztette a kórházakat a megyében, hogy vásárolják meg a veszettség elleni szérumot, tekintve, hogy a kórházak készletei kiürültek, tájékoztat a radiomures.ro.

Dr. Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője elmondta, hogy a kórházakban a veszettség elleni szérumkészlet kifogyott, ezért felszólította a kórházakat, hogy mielőbb töltsék fel a készleteket, tekintve, hogy a vadállatok viselkedése megváltozott, támadásaik korábban történnek az előző évekhez képest.

Továbbá elmagyarázta, hogy a veszettség ellni oltás nem szerepel a kötelező oltások között, nem a Közegészségügyi Igazgatóság osztja szét, hanem a kórházaknak kell megvásárolniuk.

Az idei év első medvetámadása Hargita megyében január 6-án történt, Székelykeresztúr környékén. A medve egy hivatalosan vaddisznóra vadászó magyarországi vadászcsapat egyik tagjára támadt.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy