Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Figyeljünk a gázpalackokra! Egy gyergyószentmiklósi fiatal nő került kórházba, miután pánikrohamot kapott

 

Múlt éjszaka 23:30 körül érkezett egy bejelentés miszerint egy aragázpalackból gáz szivárog egy Virág negyedi lakásban, Gyergyószentmiklóson. Azonnal a helyszínre siettek a gyergyószentmiklósi tűzoltók egy tűzoltóautóval és egy SMURD egységgel. A biztonsági intézkedések megtétele után a tűzoltók ellenőrizték a gázpalackot és lemérték a gázkoncentrációt, de nem igazolódott a gázszivárgás. A mentősök egy 21 éves fiatal nőt kórházba szállítottak, miután pánikrohamot szenvedett.

A cseppfolyósított gázt tartalmazó palackok nem megfelelő használata tüzet vagy robbanást okozhat, amely anyagi károkat és néha sajnos személyi sérüléseket vagy akár életveszélyt is okozhat. Az ilyen események megelőzése érdekében felhívjuk a figyelmet az Ön életének és vagyonának védelmét szolgáló fő szabályokra és intézkedésekre:

-A tűz meggyújtása előtt ellenőrizni kell, hogy a palack csapja és a használni kívánt készülék csapjai el vannak zárva;

-Ha a helyiségben jellegzetes gázszag érezhető, sürgősen el kell zárni a palack csapját és az aragázkályha csapját, nyissuk ki az ajtókat és ablakokat és a helyiséget 30 percen keresztül szellőztessük; ezidő alatt ne gyújtsunk gyufát, öngyújtót, na kapcsoljunk villanykapcsolót, ne használjunk csengőt, telefont, ne dohányozzunk és ne használjunk tűzforrást csak a helyiség szellőztetése után.

-Amikor az aragázkályhánál meggyújtják a tüzet, a palack csapjának megnyitása után kinyitása után a „gáz lángra” elve érvényesül (mindig először gyújtsa meg a gyufát, majd működtesse a gázellátó csapot). Javasoljuk az elektromos gyújtó használatát;

-A palackokat csak azzal az üzemanyaggal töltse fel, amelyre tervezték, és csak az erre a célra engedélyezett központokban.

Javasoljuk az állampolgároknak, hogy ne töltsék fel gázpalackjaikat LPG töltőállomásokon, mert nincs ellenőrizve a tökéletes záródás. Az ismételt töltés okozta túlnyomásnak kitéve a hengerek deformálódnak, és a hegesztési varratok területén pórusok megjelenését idézhetik elő, amelyeken keresztül a gáz kijuthat, ezáltal gázfelhalmozódást okozva, nagy robbanásveszéllyel.

Ne feledjék! A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információs a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati Osztály

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.