Augusztus 23-tól a TEZAUR állampapírok újabb kiadása, évi 7,20%-os kamattal

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Szerdától, 2023 augusztus 23-tól a románok TEZAUR államkötvényekbe fektethetnek be, amelyek lejárata 1 és 3 év, éves kamata 6,30%, és 7,20%. Az állampapírok 1 lej névértékűek, dematerializált formában vannak.

„Minden egyes általunk elérhetővé tett állampapír-kibocsátás azt mutatja, hogy a románok érdeklődnek a biztonságos megtakarítási lehetőségek iránt. A TEZAUR előző kiadásában több mint 30 000 román választotta a közel 1,4 milliárd lejes befektetést. A vonzó hozam és a minimális kockázat miatt ez az eszköz nagyon jó lehetőség arra, hogy a megtakarítások megtérüljenek, mivel ez egy hozzáférhető eszköz, amely nem korlátozza a betétbe helyezhető összeget” – mondta Marcel Bolos miniszter.

Az állampapírok megvásárolhatók:

– 2023 augusztus 23- szeptember 14 között online, olyan fizikai személyek által, akik regisztráltak a privát virtuális térbe (SPV). Online végezhető műveletek: számlanyitás a befektető nevére a kiválasztott kincstári egységnél, TEZAUR állampapírt jegyzése, utalás a befektető jegyzési számlájáról a nevére nyitott bankszámlára. Ezzel kapcsolatos további információk: Ghid tezaur online és Tezaur online;

– 2023 augusztus 23- szeptember 15 között az Állami Kincstár egységeinél

– 2023 augusztus 23- szeptember 14 között városon és augusztus 23- szeptember 13 között vidéken a Román Postavállalaton keresztül

A kamat éves, a tájékoztatóban meghatározott feltételek szerint fizetendő. Ugyanakkor a Tezaur Program keretében kibocsátott állampapírok átruházhatók és előre visszaválthatók. Egy befektető egy vagy több jegyzést is végrehajthat egy kibocsátásban. A befektetőknek csak a jegyzési időszak alatt, kérelem benyújtásával van lehetőségük a már megkötött jegyzéseket lemondani.

Államkötvényt vásárolhat minden személy, aki a vásárlás napjáig betöltötte a 18. életévét. A Pénzügyminisztérium által indított megtakarítási ajánlat beruházásából származó bevétel nem adóköteles.

Az állampapírok kibocsátásának eredményeként a Pénzügyminisztérium által kibocsátóként megszerzett forrásokat a költségvetési hiány finanszírozására és az államadósság refinanszírozására fordítják.

A kibocsátási tájékoztató és annak minden változása az alábbi oldalon követhető: Datorie publică , www.posta-romana.ro .

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy