ISU Hargita: Az elmúlt 24 óra (augusztus 22, kedd) küldetéseinek mérlege

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Vezessenek óvatosan!

Négy személy, két férfi, akik közül az egyik a roncsok közé szorult, és két nő szorult orvosi ellátásra egy három személygépkocsit érintő közúti baleset következtében, amely tegnap, 2023.08.22-én történt a D.E. 578-as úton, Csíkszereda és Csíkcsicsó között. A helyszínre a csíkszeredai katonai tűzoltók egy tűzoltóautóval, egy több áldozat és személy szállítására alkalmas járművel, egy műszaki mentőautóval és egy SMURD mentőautóval érkeztek. A SMURD mentősök és a megyei mentőszolgálat orvosi személyzete elsősegélyben részesítették a sérülteket, akiket aztán kórházba szállítottak szakorvosi ellátásra.

Az ilyen események megelőzése érdekében javasoljuk a járművezetőknek, hogy saját és a többi közlekedő biztonsága érdekében vezessenek óvatosan, és tartsák be a közlekedési szabályokat.

Ugyanakkor az elmúlt 24 órában a SMURD csapatai 7 bevetésen nyújtottak sürgősségi orvosi segítséget, amelyek során 6 felnőttet és 3 gyermeket láttak el, utóbbiak egy szálláshelyen voltak, Gyilkostó településen, és hasi fájdalmaktól, hányingertől, hányástól, rossz általános állapottól szenvedtek. Két kiskorút a SMURD és a megyei mentőszolgálat kórházba szállított.

Az operatív személyzet Csíkszentdomokos településen egy elektromos kapcsolószekrényben keletkezett tűz lokalizálásához és eloltásához szállt ki, valamint egy lakás ajtajának felszabadításához Gyergyószentmiklóson.

A Hargita megyei tűzoltók továbbra is szolgálatban vannak, hogy a bajba jutott polgárok kérésére azonnal beavatkozzanak.

A vészhelyzetben való viselkedésre vonatkozó információk a https://fiipregatit.ro országos platformon és a DSU mobilalkalmazáson keresztül érhetők el, amely ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházból.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy