Az AFIR közzétette a másodlagos öntözési infrastruktúra PNDR 2020 révén történő finanszírozására vonatkozó pályázói útmutatót

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

A Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség közzétette az Országos Vidékfejlesztési Program 2014-2020 (PNDR 2020) keretében megvalósuló „Befektetések a mezőgazdasági és erdészeti infrastruktúra fejlesztéséhez, modernizálásához vagy adaptációjához szükséges 4.3 alintézkedés” – az öntözési infrastruktúra rész – pályázói útmutatóját. Az útmutató elérhető a hivatalos weboldalon a www.afir.info, a PNDR Investments részben, az ezen alintézkedésre elkülönített oldalon.

Emlékeztetünk arra, hogy az öntözési infrastruktúra alkotóelemre vonatkozó 4.3 alintézkedés révén rendelkezésre álló európai alapok 100% -ban vissza nem térítendők, és a projekt maximális támogatható értéke 1 millió euró.

Az ilyen típusú finanszírozásra jogosult kedvezményezettek az öntözővíz-felhasználók szervezetei (OUAI), amelyek a hatályos jogszabályok szerint mezőgazdasági földterület tulajdonosaiból vagy felhasználóiból állnak. Az öntözővíz-felhasználók szervezeteinek szövetségei (FOUAI) csak abban az esetben nyújthatnak be támogatási kérelmeket, ha azok a szekunder öntözési infrastruktúra tulajdonosai, amelyeket protokoll vagy átadási-átvételi jegyzőkönyv vagy más okmányok alapján vesznek át (ez az infrastruktúra a földjavításokról szóló 138/2004 sz. törvény szerint, későbbi módosításokkal és kiegészítésekkel).

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kettős finanszírozás elkerülése érdekében az öntözési infrastruktúra azon elemei, amelyekre ugyanazon területre a másodlagos infrastruktúra PNDR-n belül már finanszírozást kapott, nem támogathatók.

Felhívjuk figyelmét, hogy a 4.3. alintézkedés – az öntözési infrastruktúra alkotóeleme – pályázati útmutatójának végleges változata a legrövidebb időn belül megjelenő pályázati kiírásra érvényes.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy