Az AFIR közzétette a mezőgazdasági gépek egyszerű vásárlására szolgáló európai alapokhoz való hozzáférés feltételeit

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A pályázati kiírás megkezdésére való tekintettel a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség (AFIR) a www.afir.ro hivatalos honlapján közzétette a 4.1. „Mezőgazdasági üzemekben végrehajtott beruházások” alintézkedés 4.1.1. alkotóelemének, a mezőgazdasági gépek egyszerű beszerzésére vonatkozó Pályázati útmutatójának végleges változatát.

Az idei ülésszakban a cukorrépa termesztéséhez szükséges mezőgazdasági gépek beszerzésére vonatkozó projektek kiemelt előirányzatban részesülnek – a kiutalt források a pályázati kiírásban kerülnek meghatározásra.

A 4.1.1. csomag keretében egyszerű mezőgazdasági gépbeszerzésre irányuló projektek nyújthatók be, amennyiben a mezőgazdasági üzem szántóföldi növényeket – beleértve a takarmányozásra szánt takarmánynövényeket és a technikai növényeket -, valamint kertészeti növényeket – beleértve a fedett helyen termesztett növényeket is.

A kérelmezőknek különös figyelmet kell fordítaniuk a géppark megfelelő méretezésére az AFIR honlapján közzétett, a gépteljesítmény és a mezőgazdasági üzem területe közötti összefüggésről szóló Pályázati útmutató melléklete szerint.

Az odaítélt támogatás intenzitása 30%-tól kezdődik, és a gazdaság gazdasági méretétől, a kedvezményezett típusától és a projekt keretében megvalósítandó beruházásoktól függően elérheti a 90%-ot.

A vissza nem térítendő támogatás összege 350 000 EUR és 1 500 000 EUR között van (szövetkezetek, termelői csoportok és termelői szervezetek esetében), a gazdaság gazdasági méretétől és a kedvezményezett típusától függően.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a támogatás odaítélésének valamennyi minimumfeltétele részletesen megtalálható a Pályázati útmutatóban és annak mellékleteiben, amelyek a www.afir.ro weboldalon érhetők el.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy