Az életmentő vér első cseppjei a vérközpontba kerültek

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Már reggel korán az első önkéntes véradó csendőrök átlépték a vérközpont küszöbét azzal a gondolattal, hogy az adott vér életet menthet. Az egyenruha, az intézményi szigor és a törvény szabta kötelességeinken túl mi, hargitai csendőrök a közösség tagjai vagyunk és az élet védelmezői.

Nem ez az első ilyen jellegű országos vagy helyileg megrendezett kampány, amelyben részt veszünk, több csendőr már tiszteletbeli véradónak számít. Többször adtunk vért a vérközpont vagy szükségben levő magánszemélyek kérésére.

Egész héten tart a véradási akció Csíkszeredában, amelyen a Hargita Megyei Csendőr- főkapitányság önkéntes véradói vesznek részt, kedden Székelyudvarhelyen, szerdán Gyergyószentmiklóson adhatnak vért.

2016 május 23- 27 periódusban a Román Patriarchátus társulva a Román Csendőrséggel, az Országos Vérellátó Intézet támogatásával nagyszabású országos véradási kampányt szervez, a „Ments meg egy életet, vért adva!” nevű kampány részeként.

A kampány a romániai kórházak valódi vérszükségletére szeretné felhívni a figyelmet, tudatosítani szeretné az emberekben a véradás fontosságát. Ezzel a humanitárius módszerrel sikerült 8 ezer liter vért begyűjteni.

Az első véradási akcióra Csíkszeredában kerül sor május 23- án, hétfőn a Vérközpont székhelyén, reggel 8 órától.

24- én, kedden, Székelyudvarhelyen; 25- én szerdán, pedig Gyergyószentmiklóson kerül sor a véradásra, a Vérközpont munkapontjain.

Információs és Közszolgálati Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy