Primele picături de viață la Centrul de Transfuzie Sanguină Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Astăzi, 23 mai a.c., jandarmii harghiteni au donat primele picături de viață la Centrul de Transfuzie Sanguină Harghita.

La prima oră a dimineții, primii jandarmi harghiteni ce au ales în mod voluntar să doneze sânge au trecut pragul centrului, având în minte un singur gând: sângele lor poate salva o viață! Pentru că dincolo de uniforme, de disciplina instituțională, de obligațiile ce ne revin prin lege,noi, jandarmii harghiteni suntem parte a comunității și apărători ai vieții.

  Nu ne aflăm la prima campanie de acest fel, iar în urma campaniilor derulate de-a lungul timpului, fie ca parte a unor campanii desfășurate la nivel național,ori inițiate pe plan local împreună cu directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Harghita, mai mulți jandarmi harghiteni au devenit donatori onorifici. De asemenea la solicitarea unor persoane fizice,ori chiar a conducerii centrului am donat viață pentru persoane care aveau mare nevoie de sânge,la un moment dat.

Voluntari din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita vor dona sânge pe parcursul întregii săptămâni în municipiul Miercurea Ciuc, iar marți în municipiul Odorheiu Secuiesc, miercuri urmând  municipiul Gheorgheni.

În perioada 23-27 mai 2016, Patriarhia Română în parteneriat cu Jandarmeria Română și cu sprijinul Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină – Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti organizează un amplu program național de donare de sânge. Această acţiune face parte din campania naţională Donează sânge! Salvează o viaţă!, iniţiată de Patriarhia Română în anul 2013 şi ajunsă acum la a XI-a ediție.

Campania naţională  Donează sânge! Salvează o viaţă! a Patriarhiei Române are ca scop informarea și conștientizarea cu privire la nevoia reală de sânge pentru transfuzii din spitalele româneşti, creşterea numărului donatorilor de sânge din România și  îmbunătățirea stocurilor sanguine naţionale. Până în prezent, această acțiune umanitară s-a concretizat în recoltarea a peste 8 mii de litri de sânge.

Prima acţiune de donare de sânge din cadrul celei de a XI-a ediţii a campaniei, la care vor participa jandarmi voluntari din unităţile aflate în Miercurea Ciuc, va avea loc la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină Harghita, luni 23 mai 2016, începând cu ora 08:00.

Jandarmii harghiteni vor dona sânge și în cadrul punctelor de lucru din municipiul Odorheiu Secuiesc-marți,24 mai- și din municipiul Gheorgheni-miercuri, 25 mai a.c..


INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy