Az elmúlt 24 órában 29 beavatkozást hajtottak végre a Hargita megyei katonai tűzoltók

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A tegnapi nap folyamán (2022.02.10.) 29 beavatkozást hajtottak végre a Hargita megyei katonai tűzoltók, ebből 1 tűzoltási kiküldetés, 25 SMURD eset, ebből 2 közúti baleset a DJ131 és DJ132 megyei utakon, valamint 1 területbiztosítás/felügyelet villanyoszlopnál bekövetkezett rövidzárlat miatt, Székelyudvarhelyen, a Bem József utcában, a problémát rövid időn belül orvosolta az áramszolgáltató vállalat személyzete.

Ezeken a helyzeteken kívül munkatársaink 2 közösséget támogató beavatkozást is lebonyolítottak: 2 esetben szabadítottak fel lakásajtót Csíkszeredában.

Ugyanakkor a maroshévízi tűzoltók a Dealului utcában egy tömbházban keletkezett tüzet oltottak el. A helyszínre érve a tűzoltók megállapították, hogy a kémény belsejében gyulladt ki a korom, illetve a tetőtér fapadlója 5 négyzetméteren és fennált a veszély, hogy a lángok átterjednek a 600 nm összterületű padlásra. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a tüzet körülbelül fél óra alatt sikerült eloltani, kisebb anyagi kár keletkezett, 1000 lej értékben. A tűz valószínűsíthető oka a gyúlékony anyagoktól nem hővédett kémény által keltett hőhatás.

A Hargita megyei katonai tűzoltók továbbra is készen állnak ellátni a veszélyhelyzetek operatív kezelését és a szakképzett elsősegélyt nyújtani.

ISU Hargita, INFORMÁCIÓS ÉS KÖZKAPCSOLATI OSZTÁLY

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy