Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

În ultimele 24 de ore, pompierii harghiteni au gestionat 29 de intervenții

În cursul zilei de ieri (10.02.2022), pompierii militari harghiteni au gestionat 29 de intervenții, dintre care 1 misiune pentru stingerea unui incendiu, 25 de cazuri SMURD, dintre care 2 accidente rutiere, produse pe D.J.131 și D.J.132, precum și 1 misiune de asigurare/supraveghere zonă, ca urmare a producerii unui scurtcircuit la un stâlp electric, din municipiul Odorheiu Secuiesc, strada Bem József, problema fiind remediată, în scurt timp, de către echipajul furnizorului de energie electrică.

În afara acestor situații, colegii noștri au acționat pentru gestionarea a 2 intervenții în sprijinul comunității: 2 misiuni de deblocare uși apartament, în municipiul Miercurea Ciuc.

Totodată, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un bloc de locuințe de pe strada Dealului, în municipiul Toplița. Ajuns la locul solicitării, echipajul a constatat că ardea funinginea din interiorul coșului de fum și astereala din lemn a acoperișului, pe o suprafață de circa 5 mp, cu pericol de propagare la întreaga structură a  acoperișului blocului, cu o suprafață totală de 600 mp. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost stins în aproximativ o jumătate de oră, înregistrându-se pagube materiale minore, evaluate la 1.000 lei. Cauza probabilă a incendiului a fost determinată de efectul termic produs de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân la datorie, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor calificat.  

  • ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.