Az erdélyiek többé nem hallgatagok! Bukarestbe vonulnak medveügyben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

A székelyföldi polgármesterekhez és a Hargita, Kovászna, Maros, illetve Brassó, Prahova és Arges megyei közbirtokossági elnökökhöz fordulnak a Felcsík Kistérségi Társulás tagjai, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azzal a felhívással, hogy csatlakozzanak ahhoz a kezdeményezéshez, mely szerint minél többen vonuljanak Bukarestbe július 5-én, a környezetvédelmi miniszterhez meghallgatásra, ha az június 30-áig nem hoz megoldást jelentő rendelkezést a nagytestű ragadozókra nézve.

A Bukarestbe vonulást Karda Róbert, Csíkszentdomokos polgármestere, a Felcsík Kistérségi Társulás elnöke kezdeményezte, miután a múlt hét végén a medve egy pásztorra támadott.

A felhívásra jelentkezni Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületnél lehet: Karikás Csillánál – karikascsilla@hargitamegye.ro, 0740169850, valamint Erdély Mónikánál – 0740122490, erdelymonika@hargitamegye.ro.

Hargita megye Tanácsának elnöke és Hargita megye prefektusa levelet intézett a környezetvédelmi miniszterhez, melyben az emberekre támadó és anyagi károkat okozó medvék elleni sürgős beavatkozás jóváhagyását kérik.

Az elmúlt időszakban több alkalommal is előfordult, hogy a medve emberre támadt, a vadak bemennek a településekre, behatolnak a házakba, mivel nőtt az egyedek száma, nőtt a veszély is. A megyei tanács illetékesei továbbra is várják a lakosság medvepopulációval és vadkárokkal kapcsolatos észrevételeit a vadkar@hargitamegye.ro e-mail-címre. A témában bővebb információt találnak a http://hargitamegye.ro/vadkarok.html honlapon. Az elmúlt években történt medvetámadások az alábbi interaktív térképen tekinthetők meg: http://hargitamegye.ro/vadkarok/interaktiv-terkep.html

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy