Az Értékek az Oktatásban Egyesület megnyitja a 2024-es igazgatói gálára való nevezést

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • A Hargita megyei állami középiskolák, iskolák és óvodák igazgatói július 10-ig jelentkezhetnek az Év igazgatója 2024 díjra.
  • Október 24-én kerül sor az Év Igazgatója Díj nyolcadik gálájára
  • Az idei év újdonsága, hogy a zsűrizésnek van egy köztes, regionális szakasza is

Az AVE (Asociația pentru Valori în Educație/Szövetség az Értékekért az Oktatásban) megnyitotta a jelentkezéseket a 2024-es Év igazgatója díjátadó gálára, amely esemény a romániai állami középiskolák, iskolák és óvodák igazgatóinak teljesítményét állítja reflektorfénybe. Nevezni online lehet 2024. július 10-ig (23:59).  Pályázhat minden, a 2023-2024-es tanévben hivatalban lévő igazgató és igazgatóhelyettes, kivéve azokat, akiket a gála korábbi kiadásaiban már díjaztak.

Az Év igazgatója díjkiosztó gála lehetőséget nyújt annak bemutatására, hogy az igazgatók a változás erejét jelentik, létfontosságú lökést adnak az oktatási közösségnek, és inspirációt jelentenek más igazgatók számára.  Az AVE a díjak minden egyes kiadásával elősegíti az iskolák és vállalatok, iskolák és nem kormányzati szervezetek közötti partnerségeket, és felerősíti az oktatás hatását mindenki életében, a közvetlen iskolai környezeten túl is. „Ennek az eseménynek, amely immár nyolcadik alkalommal ünnepli és díjazza az év igazgatóit, elsősorban közösségi szinten érezteti hatását. A gálának minden egyes kiadással sikerült mozgósítania a különböző területek vezetőinek széles hálózatát, akik felismerték az oktatásba való befektetés létfontosságú jelentőségét. A döntőbe jutott és díjazott iskolaigazgatók inspiráló példaképekké váltak, és ötleteik az osztálytermen túlra is eljutottak, befolyásolva a helyi, regionális és országos szintű gyakorlatot. Ma már biztosan állíthatjuk, hogy az eredmények bemutatásával és a látható eredményeket felmutató iskolaigazgatók reflektorfénybe helyezésével jelentős változásokat idéznek elő az oktatásban, a pillangóhatás révén, minden szinten, a társadalom különböző szereplőinek bevonásával” – mondta Andreea Nistor, az AVE ügyvezető igazgatója.

A díjátadó ünnepségre október 24-én kerül sor a Bukaresti Nemzeti Operában.

A gála során 4 iskolaigazgatót díjaznak az Innováció, a Vállalkozói szellem és az Esélyegyenlőség kategóriában, valamint egy fődíjat, az Év igazgatója 2024 címet adják át.

Az Innováció kategória olyan eredményeket emel ki, amelyek folyamatokat nyitottak meg, az iskolán kívüli szereplőket vontak be a célok elérésébe, és a diákok látható tanulását szolgáló technológiai vagy innovációs elemeket alkalmaztak. A Vállalkozói szellem kategória a források és a költségvetés kezelésében, a kiegészítő bevételek felkutatásában és megszerzésében, valamint a kihívásokban rejlő lehetőségek meglátásában való jártasságot foglalja magában. Az Esélyegyenlőségi kategória olyan intézkedésekkel foglalkozik, amelyek segítették minden tanuló iskolai részvételét, valamint a legkiszolgáltatottabb gyermekek bevonását és fejlődését az iskolában.

Az Év igazgatója 2024 címet az első 3 díjkategória egyik döntősének ítélik oda, aki túlteljesíti a kategória elvárt szintjét, és megfelel az átfogó kritériumoknak: világos elképzelése van arról, hogy milyen irányba vezeti az iskolát, kreativitást, kommunikációs és tárgyalási készséget, rugalmasságot mutat a kihívásokkal szemben, inspiráló vezető, tudja, hogyan kell motiválni a csapatát, és jó tanulási környezetet teremt a felnőttek és a tanulók számára.

Az igazgatók a három díjkategória (innováció, vállalkozói szellem és esélyegyenlőség) közül legfeljebb kettőre pályázhatnak az online elérhető űrlap kitöltésével. Minden benevezett igazgatót automatikusan figyelembe vesznek a fődíjra, az Év igazgatója 2024 címre is. Emellett bárki, aki ismer egy kiemelkedő eredményeket elért igazgatót, az online. űrlap kitöltésével ajánlhatja őt a nevezésre.

Az Év igazgatója díjkiosztó gálára való kiválasztás és elbírálás öt szakaszban történik: a pályázatok érvényesítése, előzetes értékelés, regionális bírálat, országos bírálat és az Év igazgatója 2024.

Az idei év újdonsága, hogy egy további regionális bírálati szakaszt is bevezettek, így a földrajzi felosztás szerint (Kelet, Dél, Nyugat, Közép) 4 regionális bírálati szakasz lesz. Minden régió 3 győztest küld a bukaresti szakaszba az Innováció, a Vállalkozói szellem és az Esélyegyenlőség kategóriákban.

Az egyes kategóriák díja 3500 euró, amely az iskolaigazgatók folyamatban lévő iskolai projektjeinek támogatására vagy egy új projekt elindítására szolgál, valamint egy garantált hely az AVE által koordinált Programban.

E program keretében az iskola 360°-os támogatást kap, hogy minden gyermek látható fejlődést érjen el a 21. században fontos életvezetési kulcskészségek terén. Az AVE 3 éven keresztül kíséri az iskolát az átalakulás és a tanulás gyorsított, méretezhető és testre szabható folyamataiban, a tanulók, tanárok és igazgatók készségeinek fejlesztése, támogató és együttműködő kapcsolatok kiépítése, valamint a látható fejlődés folyamatos mérése révén.

Az Év igazgatója díjkiosztó gála célja, hogy elismerje és támogassa azokat az iskolaigazgatókat, akik kezdeményezéseik és projektjeik révén hatást gyakorolnak a diákok életére, kiemelve az oktatási folyamatban betöltött alapvető szerepüket, amelynek rövid és hosszú távú hatásai meghatározzák az összes gazdasági és társadalmi szférát.

Az Asociația pentru Valori în Educație /Értékek az Oktatásban Egyesületről Az Értékek az Oktatásban Egyesület (AVE) egy nonprofit szervezet, amelynek fő célja, hogy a romániai oktatási rendszer 2035-re Európa 10 legjobbja közé kerüljön. Az AVE támogatni kívánja a romániai oktatási rendszer átalakítását olyan rendszerré, amely a tiszteletet, a becsületességet, a csapatszellemet és a felelősségvállalást népszerűsíti. Az AVE akcióiról naprakészen értesülhet, ha követi LinkedIn, Facebook și Instagram oldalainkat.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy