Az Európai Unió kiterjeszti a nagyvállalatok adócsalásai ellen irányuló intézkedéseit

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az Európai Tanács új intézkedéseket vezet be a tagállamokon keresztül megvalósított adócsalás megelőzésére.

Tavaly új szabályzatokat fejlesztettek ki és új konvenciókat írtak alá az olyan helyzetek elkerülése érdekében, amikor a multinacionális cégek, kihasználva az uniós törvények hézagait elkerülték az adófizetést. Ezeket a szabályozásokat a nem uniós országokra is kiterjesztik.

Pierre Moscovici, az EB gazdasági-, vám- és pénzügyekért felelős biztosa a következőket nyilatkozta: „Lépésről lépésre kiküszöböljük az egyes cégek által használt adófizetés elkerülésére használt metódusokat. Gratulálok a tagországoknak, hogy beleegyeztek ezekbe a határozott intézkedésekbe, amelyek az adózási visszaéléseket célozzák meg és egy korrektebb adózási környezet létrejöttét alapozzák meg az Unióban”.

Az új szabályozások a következetlenségekre, a különböző országok eltérő jogszabályzataira vonatkoznak, amelyekből a nemzetközi cégek hasznot húzhatnak. Egy ilyen következetlenség például megengedi egy adott országnak, hogy ugyanazon időben két helyen is igényeljen adólevonást. Ezt a módszert használja az Apple vagy a McDonald’s. Itt az ideje, hogy ezek a cégek is befizessék a korrekt adószázalékukat.

Az új intézkedések megakadályozzák az EU területén az adófizetés elkerülését, akkor is, ha a szerződésben egy harmadik fél is szerepel.

Forrás: ZPN

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy