Az Ezer Székely Leány Napja 85. kiadásához érkezett

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Sajtókonferencia keretében mutatták be a július 2- án sorra kerülő Ezer Székely Leány napja c. rendezvény programját a Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal székhelyén.

Az előző évekhez hasonlóan a rendezvény szervezői a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, az Ezer Székely Leány Napja Alapítvány és a Székelyföldi Kézművesek Egyesülete, Hargita és Kovászna Megye Önkormányzata közreműködésével. A sajtótájékoztatón jelen volt Lőrincz Csilla megyei tanácsos, Füleki Zoltán Csíkszereda alpolgármestere, András Mihály a néptáncegyüttes vezetője, Fülöp Kinga Csíkszentimre alpolgármestere, Lőrincz Mária az Ezer Székely Leány Napja Alapítvány elnök- asszonya. A rendezvény idei tiszteletbeli házigazdája Csíkszentimre község.

A sajtókonferencián elhangzottak értelmében a rendezvény a nemzeti identitás és népviselet ünneplését jelenti, amelyre mindenkit szeretettel várnak. Az esemény szombat reggel fél tízkor a város főterén kezdődik, ezt követi az ünnepi szentmise a csíksomlyói ferences templomban 11 órai kezdettel. 10:00 és 18:00 óra között a Nagysomlyó alatti nyeregben kézműves kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők. A népviseletben érkezők, az előző évekhez hasonlóan, regisztrálhatják magukat résztvevőkként. Népi viselet bemutatásával, kicsiknek szóló programokkal várják az érdeklődőket. A megye településeiről 25 néptánccsoport mutat be rövid műsorokat.

A Csíki Trans cég autóbuszai biztosítják a szállítást a főtértől a ferences templomig.

 Fénykép: fashion365.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy