Az Ineffable zenekar az üzbegisztáni Nemzetközi Jazzfesztiválon

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

2023 május 12-én este Taskentben lépett fel az Ineffable zenekar Románia üzbegisztáni Nagykövetsége és a Román Kulturális Intézet támogatásával. Az eseményre az üzbegisztáni Nemzetközi Jazzfesztivál VII. kiadása alkalmával került sor. A fesztivált 2023. április 25- május 14 között az UNESCO Iroda (Taskent) égisze alatt, az üzbegisztáni Művészeti és Kulturális Alapítvány szervezi, akkreditált taskenti nagykövetségek támogatásával.

Románia először volt jelen ezen a fesztiválon. Az idei kiadás olyan rangos zenészeket és zenekarokat hozott össze, mint Gregory Porter, Al Di Meola, Take 6, De-Phazz, China Moses vagy a Moonlight Gang.

Az Ineffable zenekar koncertjén nagyszámú közönség volt jelen. A rendezvény megnyitóján Daniel Cristian Ciobanu, Románia taskenti nagykövete mondott beszédet, amelyben hangsúlyozta Románia részvételének fontosságát az üzbegisztáni Nemzetközi Jazzfesztiválon, és üdvözölte az Ineffable zenekar Taskentbe érkezését.

A közönség szeretettel fogadta a zenekart. A koncertprogramban a zenekar első két albumának szerzeményei szerepeltek, valamint a következő időszakban megjelenő új lemezről egy dal is elhangzott.

A koncertet a Román Nagykövetség által szervezett fogadás követte az „Üzbegisztán” Nemzetközi Fórumok Palotájában. Az eseményen helyi tisztviselők, külföldi nagykövetek, kulturális és zenei személyiségek, a fő tömegtájékoztatási csatornák képviselői és az üzbegisztáni román közösség képviselői vettek részt. A román nagykövet gratulált az Ineffable zenekarnak, és kiemelte, hogy az együttes fellépését a jelenlévő nézők nagyra értékelték, a koncert igazi sikert aratott.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy