Trupa Ineffable, la Festivalul Internațional de Jazz din Uzbekistan

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În seara zilei de 12 mai 2023 a avut loc la Tașkent, cu sprijinul Ambasadei României în Uzbekistan și al Institutului Cultural Român, concertul trupei Ineffable. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul celei de-a VII-a ediții a Festivalului Internațional de Jazz din Uzbekistan. Festivalul este  organizat în perioada 25 aprilie – 14 mai 2023, sub auspiciile Oficiului UNESCO (Tașkent), de către Fundația pentru Arte și Cultură din Uzbekistan, cu sprijinul ambasadelor acreditate la Tașkent.

România a fost prezentă pentru prima oară la acest festival. Ediția din acest an a  reunit muzicieni și formații de prestigiu, precum Gregory Porter, Al Di Meola, Take 6, De-Phazz, China Moses sau Moonlight Gang.

Concertul trupei  Ineffable s-a bucurat de prezența unui public numeros. În deschiderea evenimentului, ambasadorul României la Tașkent, Daniel Cristian Ciobanu, a susținut un discurs în care a subliniat importanța participării României la Festivalul Internațional de Jazz din Uzbekistan și a salutat venirea formația Ineffable la Tașkent.

Publicul a întâmpinat cu multă căldură trupa. Programul concertului a inclus compoziții din primele două albume ale formației, precum și o piesă din noul album, care va fi lansat în perioada următoare.

Concertul a fost urmat de o recepție organizată de Ambasada României la  Palatul Forumurilor Internaționale  „Uzbekistan”. La eveniment au participat oficiali locali,  ambasadori străini, personalități culturale și muzicale,  reprezentanții principalelor mijloace de informare în masă și membrii comunității românești din Uzbekistan. Ambasadorul României a adresat felicitări formației Ineffable și a evidențiat că prestația trupei a fost extrem de apreciată de spectatorii prezenți, concertul fiind un real succes.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy