Az Invictus Veteránok Stafétája 2022 ismét áthalad Hargita megyén

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2022 október 11, 12 és 13-án áthalad Hargita megyén:

  • 2022 október 11: Sepsiszentgyörgyről Csíkszereda irányába
  • 2022 október 12: Csíkszeredából Székelyudvarhely irányába
  • 2022 október 13: Székelyudvarhelyről Marosvásárhely irányába

2022 október 11-én 16.00 órai kezdettel a csíkszeredai Ismeretlen Katona Emlékműnél staféta átadás-átvétel lesz a Sepsiszentgyörgyről érkezett önkéntesek és a Székelyudvarhelyre indulók között.

***

A Veteránok Stafétája IX. kiadásának szervezője az Invictus Romania Egyesület, a Román Hadsereg Napjának kontextusában (október 25).

A Veteránok Stafétája hagyománnyá vált, és minden évben az Invictus szellemére emlékeztet, arra, aminek egyesítenie kell minket a veteránok körül.

A résztvevők futás közben viszik az Országzászlót, az ősök iránti tiszteletből, hálából a háborús veteránokért, akik még mindig a végső áldozat történetét mesélik, valamint azokért, akik távoztak közülünk, akiknek a hazaszeretetről szólóm tanítása a szívekbe van írva.

Az egész közösséget, civileket és katonákat, egyaránt várják erre a különleges eseményre. Kapcsolattartó személy Marcuș Adrian alhadnagy- tel.0748-233.270.

  • az információkat szolgáltatta Emilian Zagrai Negulescu őrnagy, a „General Virgil Bădulescu” 61-es Hegyivadász Dandár szóvivője

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy