Az Országos Adó- és Pénzügyi Hivatal (ANAF) útmutatót tett közzé azon magánszemélyek számára, akik ingó és ingatlan bérbeadásából szereznek jövedelmet

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az ANAF saját portálján az Asistență contribuabili/Ghiduri curente si alte materiale informative (Segítség/aktuális útmutatók és egyéb tájékoztató anyagok az adófizetők számára) címszó alatt közzétette az Útmutatót azon magánszemélyek által szerzett jövedelmek adóügyi kezeléséről, akik ingó és ingatlan vagyon bérbeadásából és albérletbe adásából származó jövedelmet szereznek személyes vagyonukból.

Az útmutató közérthető és egyszerűsített formában hasznos információkat tartalmaz az ingatlan bérbeadásából származó jövedelem meghatározásáról, a bérleti szerződésről és annak adóügyi nyilvántartásáról, a szociális egészségbiztosítási járulékról (CASS), az adó és a szociális egészségbiztosítási járulék megfizetésének módjáról, valamint a hozzáadottérték-adóról vagy a bírságokról.

A teljes tájékoztató anyag a következő linken érhető el: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Ghid%20chirii%202024.pdf.

Az adófizetők további információkat kaphatnak:

– az ANAF portálon, www.anaf.ro ;

– telefonon, a Központi Adófizetői Segítségnyújtó Szolgálat 031.403.91.60-as telefonszámán;

– a területi adóhatóságok adófizetői segítségnyújtási struktúráiban.

KOMMUNIKÁCIÓ, PR ÉS MÉDIASZOLGÁLAT

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy