Az özönvízszerű esőzések árvizet okoztak Gyergyószentmiklóson

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: ISU Harghita

A múlt hét végén a bőséges csapadék miatt a gyergyószentmiklósi katonai tűzoltóknak több helyről kellett kiszivattyúzniuk a vizet: egy tömbház és egy vegyesbolt pincéjéből a tesvériség sugárúton, egy alagsori lakrészből a Dr. Fejér Dávid utcában, tíz házból és udvarból a Téglagyár utcában, egy Kárpátok utcai félpince lakásból, és két pincéből a Külső utcában. Ugyanakkor június 21-én reggel Székpataknál a DN 15 jelzésű országútra zuhant fenyőfa eltávolításában vettek részt a maroshévízi tűzoltók.

A veszélyes hidrometeorológiai megnyilvánulások miatt Csjkszeredában is a tűzoltók beavatkozására volt szükség a Tavasz utcában.

Vörös jelzésű figyelmeztetést küldtek a Ro-Alert rendszeren keresztül a Maros és a Kis Küküllő menti lakosoknak. Ezeken a területeken figyelmmel kísérik a vízállást.

12 Ro-Alert figyelmeztetést adtak ki medvére Tusnádfürdőn, Csíkszentléleken, Csíkszeredában és Marosfőn.

Szombaton a gyergyószentmiklósi tűzoltók a Mocsár utcában keltkezett tűznél avatkoztak be, ahol kigyulladt egy melléképület 30 négyzteméteren és a lángok veszélyeztették a közelben található házat áés garázsokat. A tűz miatt a tulajdonosnő pánikrohamot szenvedett, őt a gyergyószentmiklósi városi kórházba szállították.

A SMURD egységek 15 személynek nyújtottak elsősegélyt: két esetben közúti baleset, nyolc esetben különböző betegségek, öt esetben valamilyen sérülés miatt.

tekintettel arra, hogy Hargita megyében narancssárga jelzésű figyelmztetés van érvényben, június 23-án reggel 10:00 óráig a megyei katasztfavédelmi felügyelőség készenlétben áll a legrövidebb időn belüli beavatkozásra azokon a területeken, ahol különleges eseméynek fordulhatnak elő.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy