Az STS bejelentette, hogy új jelöléseket vezettek be az EU COVID digitális tanúsítványain

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az STS változást jelent be az oltási bizonyítványokban, amelyek különbséget tesznek az elsődleges és az emlékeztető oltás teljesítése között.

A Speciális Távközlési Szolgálat a műszaki előírásokat módosító, 2021. december 21-i (EU) 2021/2301 bizottsági határozattal összhangban a COVID digitális tanúsítványok kiadására szolgáló számítógépes rendszert az oltási tanúsítványok új kodifikációs szabályaihoz igazította.

Az új európai szabályozási keretrendszer minden országban egységesen biztosítja majd az elsődleges oltási igazolások és az emlékeztető oltás után kiállított oltási igazolások közötti különbségtételt.

Az új előírásoknak megfelelően az oltási bizonyítványokon a következő jelölések szerepelnek:

  • 3/3 egy 2 adagos alapoltási sorozatot követő emlékeztető oltás esetén;
  • 2/1 az egyadagos oltást követő emlékeztető oltás esetén.

December 24-től a Romániában kiadott, a Johnson & Johnson dózissal rendelkező személyek oltási bizonyítványaira kiadott európai digitális tanúsítványok a COVID-19-re vonatkozóan megváltoztatják az európai jelölést, megkülönböztetve a további emlékeztető dózisokat.

Az STS azt javasolja a Johnson & Johnson vakcinával beoltott és az emlékeztető dózist ( emlékeztető oltást ) elvégző személyeknek, hogy hozzanak létre új EU-s digitális Covid tanúsítványt a https://certificat-covid.gov.ro  platformon. Az új bizonyítványon a „Numărul dintr-o serie de vaccinări / doze și numărul total de doze din serie” („Sorozatos oltások száma/dózisok száma és sorozatos adagok összessége”) rovatban 2/1 fog megjelenni.

  1. december 24-ig 10,5 millió EU-s digitális tanúsítványt generáltak a COVID-19-re vonatkozóan Romániában az STS által kifejlesztett https://certificat-covid.gov.ro platformon keresztül. Ezek 91%-a beoltott volt a COVID-19 ellen.

A Speciális Távközlési Szolgálat folyamatos kapcsolatban áll az európai hatóságokkal, amelyek a COVID-19 digitális tanúsítványok számítógépes rendszerének műszaki részét kezelik, és gondoskodnak az állampolgárok és egészségügyi dolgozók támogatására vonatkozó új európai és nemzeti szabályozás Romániában történő végrehajtásáról.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy