Az utóbbi 24 órában három hívás érkezett a 112-es számon medve jelenléte miatt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség tájékoztatása szerint az utóbbi 24 órában három hívás érkezett a 112-es egységes segélyhívó számon, medve jelenlétére hivatkozva Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen.

„Az első esetben a csíkszeredai Szécseny negyedből a medvét az erdőbe zavarta helyszínre érkező csendőrcsapat. A második és harmadik esetben a csendőrök nem találták a medvéket a jelzett helyen. A második telefonáló szerint a medve élelmet keresett”, tájékoztat a Hargita megyei csendőrség szóvivője.

Mindhárom esetben a csendőrök még egy ideig a helyszínen maradtak, hogy megbizonyosodjanak a veszély elhárult, és értesítették az illetékes hatóságokat is, egyéb eseményre nem került sor.

A megyei csendőrség ezúton felhívja a lakosok figyelmét, hogy a Ro-Alert üzenet célja nem az, hogy minél több embert a helyszínre csődítsen, mert így veszélybe sodorják magukat, és nehezítik az illetékes hatóságok beavatkozását. Maradjanak otthon, húzódjanak menedékbe és tartsák be a Ro-Alert üzenet által javasoltakat.

Ugyanakkor a csendőrök emlékeztetik a polgárokat, hogy valahányszor hasonló estek tanúi, hívják a 112-t, ne próbáljanak meg beavatkozni, nem etessék a vadállatokat, gondosan tárolják a háztartási hulladékot, és ne menjenek közel a medvékhez fényképkészítés céljából.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy