Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Bacalaureat 2020 în Harghita

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Foto: Știri din regiunea Ungheni

 

Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat ultima probă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere a profilului și specializării. La această probă, s-au înscris 61 candidați pentru Fizică, 932 candidați pentru Biologie, 49 candidați pentru Chimie, 1094 candidați pentru Geografie, 48 candidați pentru Logică, 57 candidați pentru Psihologie, 3 candidați pentru Economie, 10 candidați pentru Filozofie, 50 candidați pentru Sociologie și 111 candidați pentru Informatică.

Au fost prezenți 2056 candidați, 293 au avut note echivalate din sesiunile anterioare, iar 66 nu s-au prezentat la examen.  Nu am avut candidați cu temperatura peste 37.3 ̊C și nu au fost solicitate subiectele de rezervă, iar pentru tentativă de fraudă nu am avut candidați eliminați, potrivit unui comunicat de presă emis de ISJ Harghita.

Președintele Comisiei Județene de Bacalaureat, inspectorul școlar general adjunct Glodeanu Cristinel le mulțumește tuturor colegilor profesori, directori și inspectori pentru implicare și pentru modul în care au aplicat procedurile și au respectat metodologia privind desfășurarea examenului de Bacalaureat.

Mulțumesc conducerii Ministerului Educației și Cercetării, conducerii DSP Harghita, Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita și autorităților publice locale  pentru sprijinul acordat în derularea activităților specifice, inclusiv în asigurarea resurselor umane, dar și materiale pentru desfășurarea în siguranță și protejarea sănătății întregului personal și al elevilor.

Mulțumesc și reprezentanților mass-media pentru obiectivitatea și profesionalismul de care au dat dovadă, precum și pentru buna colaborare.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba la alegere au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora

 

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 05 iulie.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.