Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

57 éves férfit vettek őrizetbe orvvadászat miatt. Fegyvereket, vadhúst és egy terepjárót kobozott el a Hargita megyei rendőrség

2020 október 5-én, specifikus nyomozási és vizsgálati tevékenység eredményeként Kászonaltízen elkövetett orvvadászatra utaló bizonyítékokat gyűjtött a Hargita megyei rendőrség.

A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy a gyanúsított 57 éves férfi a csíkszeredai erdőalaphoz tartozó kászonaltízi Veres Széknek nevezett helyen lelőtt egy nőstény szarvasfajtát. Az érintett személy otthonában a rendőrség megállapította, hogy vadásztársulati tag, és törvényesen rendelkezik vadászfegyverrel, amit azonban nem a fegyverszekrényben, hanem az udvaron egy melléképületben tárolt. Az udvaron parkoló terepjáró csomagtartójában több, valószínűleg állati eredetű foltot és szőrt találtak, egy raktárban pedig 30 kg vadhúst azonosítottak. Ugyanakkor a rendőrség nyilvántartási engedélyköteles, halált nem okozó, illegálisan tartott fegyvert, valamint a fegyverhez kapcsolódó lőszert is felfedezett. A teljes húsmennyiséget, a vadászfegyvert 45 db. lőszerrel és a halált nem okozó fegyvert 40 db. kapcsolódó lőszerrel elkobozták. Emellett a nyomozás folytatása érdekében lefoglalták és lezárták azt a terepjáró járművet, amelyet a gyanú szerint a bűncselekmény elkövetéséhez használtak “- adta hírül a Hargita megyei rendőrség.

Az ügyben folytatódik a nyomozás orvvadászat elkövetése, jogtalan fegyverhasználat és engedélyköteles, nem halálos fegyver birtoklása és használata miatt.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.