Befejeződtek a remetei hulladékgazdálkodási központ munkálatai

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A remetei hulladékgazdálkodási központ március végére működőképes lehet-nyilatkozta Zólya A. László projektmenedzser. A remetei munkálatokat a Hargita Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Projekt (SMID) keretén belül végezték, értéke megközelítőleg 50 millió lej.

Az építési munkálatok befejeződtek, a létesítmények el vannak látva a szükséges berendezésekkel, mondta Zólya. Remetén felépült az EU-konform hulladéklerakó első részlege, válogató és komposztáló állomásokkal, a hozzájuk tartozó utakkal és közművekkel. A berendezések működőképességét is leellenőrizték.

Jelenleg a komplexum takarítása folyik, és egy másik szerződés keretén belül a villamoshálózat bekötése is folyamatban van. A hónap végéig megkezdődhet az átvételezési folyamat elindítása is- mondta a menedzser.

Jó ütemben halad ugyanakkor azoknak a közbeszerzési eljárásoknak az előkészítése, melyek révén a megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszer majdani szolgáltatóit választja ki a megyei önkormányzat. A közbeszerzési anyagok munkapéldányai elkészültek, ezek jóváhagyása után hirdetik meg az eljárást az országos Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben (SEAP).

A 2007-2013-as Környezeti Ágazati Operatív Program keretében megvalósított, Hargita megye Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszere című projekt értéke mintegy 164 millió lej. Ennek 70,5 százalékát uniós forrásokból, 14,2 százalékát kormányalapokból, 15,3 százalékát pedig a megyei tanács saját költségvetéséből finanszírozzák.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy