Lucrările de la complexul Remetea au fost finalizate

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Centrul de gestionare a deșeurilor din Remetea ar putea fi operațioanl la sfârșitul lunii martie – a declarat László A. Zólya, managerul de proiect din cadrul Consiliului Județean Harghita. Lucrările din Remetea au fost realizate în cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Harghita (SMID) având un  cost de aproximativ 50 de milioane de lei.

Lucrările de construcții în cadrul complexului din Remetea s-au terminat, facilitățile sunt dotate cu echipamentele necesare– a precizat Zólya. Astfel, în Remetea a fost construită prima celulă a depozitului conform, cu stații de sortare și compostare, utilitățile și drumurile aferente. Echipamentele centrului au fost supuse și testelor de funcționalitate.

În acest moment complexul este curățat, și se execută, printr-un contract separat, lucrările de racordare la rețeaua electrică. Până la sfârșitul lunii putem demara procesul de predare-primire a centrului de gestionare a deșeurilor – a explicat managerul.
În prezent, Consiliul Județean Harghita pregătește procedura de achiziție publică pentru stabilirea viitorilor furnizori ai sistemului integrat din județ. Caietele de sarcini au fost finalizate, iar după aprobarea acestora vor fi publicate în Sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP).

Proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Harghita este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională și este realizat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013, având o valoare aproximativă de 164 milioane lei. Din această sumă 70,5% este finanțare din fonduri europene, 14,2% din fonduri guvernamentale, iar 15,3% din bugetul propriu al Consiliului Județean Harghita.

DJI_0002

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy