Bélbor község megkapja a DJ 174A megyei útszakasz ideiglenes kezelését egy korszerűsítési projekt elindítása céljából

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita Megye Tanácsa április 12-én, pénteken rendkívüli ülésen ülésezett, napirenden volt a megye költségvetésének módosítása, egyes programok, fejlesztések jóváhagyása és a 6%-os jövedelemadóból egy összeg kiutalása Balánbánya városának.

Ami a költségvetést illeti, a jóváhagyott módosítások az állami felsőoktatás előtti oktatásban dolgozó tanárok és kisegítő tanárok ingázási költségeinek rendezésére; Hargita Megye Tanácsa 2024-es beruházási programjai listájának módosítására szükségesek, a gépek, berendezések és közlekedési eszközök belefoglalására, amelyek a DJ137 megyei úton a rendkívüli helyzetek felszámolásához szükségesek, Székelykeresztúr Városháza kérésére; Hargita Megye Tanácsának Europassio programján belüli előirányzat-átcsoportosítások, amelyek ebben a negyedévben kerülnek végrehajtásra; a Hargita Megye Tanácsa rendelkezésére álló költségvetési tartalékalap 2024-es évre vonatkozó 10,00 ezer lejes összegű felhasználása Hargita Megye Tanácsának az Országos Ifjúsági Napra vonatkozó programja költségvetésének kiegészítésére; valamint átcsoportosítások a megyei utak karbantartási szerződéseinek aláírására.

A Tanács szavazott az önkéntes tűzoltó egyesületekkel való együttműködésről is, hogy a településeknek segítsenek helyreállítani a normális közlekedési viszonyokat a megyei utakon a forgalmi dugók esetén, valamint a felszerelések beszerzésére elkülönített összegekről.

Az ülésen jóváhagyták 350 ezer lej kiutalását Balánbánya városának a Hargita Megye Tanácsa rendelkezésére álló, a jövedelemadó 6%-ából képzett alapból a „Célváltoztatás óvodából üzleti inkubátorházzá – ágazati üzleti inkubátorház létrehozása Balánbánya városában” című beruházás megvalósítására. Balánbánya városa partner a kreatív üzleti inkubátorház kialakítására irányuló projekt megvalósításában, ahol 36 startup vállalkozás működhet majd.

Egy útkorszerűsítési projekt elindítása érdekében Bélbor község helyi tanácsa jóváhagyta, hogy átvegye a DJ 174A megyei útszakasz ideiglenes kezelését a hozzá tartozó földterülettel együtt.

  • fotó és információ: Hargita Megye Tanácsának sajtóirodája

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy