Farakományokat koboztak el a Hargita megyei rendőrök

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2024. április 11-én 19 óra 20 perc körül a rendőrök szolgálatuk gyakorlása során észleltek egy 38 éves székelyvarsági férfit, miközben Gyergyóújfalu községben, egy furgonnal több mint 4,30 köbméter keményfa tűzifát szállított, és az ellenőrzés során kiderült, hogy csak 2,49 köbméter fára vonatkozó szállítási engedéllyel rendelkezik.

A rendőrök elkobozták az 1,90 köbméter, legális okmányok nélkül szállított fát, és 1000 lejes bírságot szabtak ki a szóban forgó férfira, mert nem tartotta be az erdészeti bűncselekmények megállapításáról és büntetéséről szóló 171/2010-es számú törvény előírásait.

Ugyanezen a napon, 19:30 körül egy 40 éves gyergyóalfalvi férfit fedeztek fel a rendőrök, miközben egy személygépkocsiból és egy pótkocsiból álló járműszerelvénnyel Gyergyóújfalu községben mintegy 2,80 köbméter tűzifát, lucfenyőt szállított, és az ellenőrzés után kiderült, hogy a 2 köbméternyi faanyag esetében a férfi nem rendelkezett a törvényes előírásoknak megfelelő kísérőlevélle és szállítási engedéllyel.

A szóban forgó faanyagot elkobozták, a férfit pedig a 171/2010-es törvény értelmében 2000 lejes bírsággal sújtották.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy