Belügyminisztériumi tájékoztató szavazóknak

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A helyhatósági választások kapcsán a belügyminisztérium lakosságfelvilágosító kampányt folytat a szavazati jogra vonatkozó törvényes előírásokkal kapcsolatban. A kampány során a szavazók hasznos információkhoz jutnak a szavazási folyamattal kapcsolatban: legyenek érvényes személyazonossági irataik, ne fogadjanak el semmilyen választási megvesztegetést, tartsák tiszteletben a szavazás bizalmasságát.

A kampány során többféle információs anyagot adtak ki, minél szélesebb körű választóközönség elérése érdekében. 22.000 A2 méretű plakátot nyomtattak, amelyeket az ország legforgalmasabb helyein plakátolnak ki, nagy látogatottságú intézményekben valamint a szavazóközpontok bejáratainál.

Többek között három hanganyag és három videó anyag is készült az audiovizuális kampány szabályaival kapcsolatban a 2016-os helyhatósági választásokra.

A Belügyminisztérium ismeretterjesztő anyagát a nagyvárosok metróállomásain, a közszállítási járműveken is elhelyezik.

Ugyanakkor a Belügyminisztérium hivatalos honlapján egy külön oldal foglalkozik a helyhatósági választásokkal kapcsolatos törvényekkel, a Büntetőtörvénykönyv előírta,ide vonatkozó kihágásokkal és bűncselekményekkel. Ugyanitt a Központi Választási Irodához (BEC) és az Állandó Választási hatósághoz utaló linkek is megtalálhatók.

Az online média választókra gyakorolt meghatározó szerepére való tekintettel a Belügyminisztérium információs kampánya Facebook- on is megtalálható.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy