Bírságoltak Hargita megyében a COVID-19 megfékezésére irányuló ellenőrzések alatt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: Ziare.com

 

 

A Belügyminisztérium 115 alkalmazottja tevékenykedett szerdán Hargita megyében az egészségügyi intézkedések betartását ellenőrizve a forgalmas helyeken.

A 77 rendőrt, 17 csendőrt, 3 tűzoltót és 18 helyi rendőrt számláló ellenőrző csoportok főként bevásárlóközpontokban és azok szomszédságában, közétkeztetési egységekben, szabadidő eltöltésére alkalmas területeken, zsúfolt területeket, valamint tömegközlekedési járműveket ellenőriztek, 129 helyszínt, úgymint vendéglők, parkok, szálláshelyek, piknikre és kikapcsolódásra alkalmas területek.

Továbbá 52 tömegközlekedési járművet ellenőriztek, 204 személyt igazoltak le, 10 esetben megállapították, hogy nem tartották be a személyes védelemre vonatkozó előírásokat.

Az előző akciókhoz hasonlóan, több száz megelőző és figyelmeztető üzenetet küldtek ki, úgy gazdasági egységeknek, mint magánszemélyeknek, ugyanakkor 14 esetben büntettek is a személyes védelemre vonatkozó előírások megszegéséért, illetve a 61/1991-es törvény COVID-19 kontextusában történő megszegése miatt, összesen 1.600 lej értékben.

Az egész közösség egészségének védelme érdekében folytatott tevékenységek a következő időszakban folytatódnak, ebben az értelemben azt javasoljuk, hogy minden polgár tartsa be az egészségvédelmi intézkedéseket, mind saját biztonsága, mind mások védelme érdekében.

Arra is emlékeztetjük a gazdasági szereplőket, hogy az új koronavírus terjedésének megakadályozására hozott intézkedések be nem tartása a tevékenység meghatározott időtartamra történő korlátozásával vagy felfüggesztésével is járhat.

Köszönet mindazoknak a magán- és jogi személynek, akik eleget tettek az új koronavírus által okozott fertőzés elterjedése elleni védelem szabályainak, valamint minden felelősségteljes polgárnak, akik megértették az egészségvédelmi intézkedések fontosságát.

 

 

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy