Biztonságos hétvége

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: Jandarmeria Harghita

Ez a hosszú hétvége is ügyeletben találja a Hargita megyei csendőröket, akik önállóan és a közrend és közbiztonság területén felelős más intézményekkel karöltve tevékenykednek a polgárok ellenőrzése, tájékoztatása terén a SARS-Cov-2 fertőzés terjedésének megelőzésére.

A Hargita megyei csendőrök integrált rendszerben végeznek missziókat az új koronavírus okozta fertőzés megelőzésére és korlátozására, továbbra is részt vesznek az üzletekben, teraszokon, piacokon, állomásokon, autóbusz-állomásokon, bevásárlóközpontokban és zsúfolt területeken végrehajtott akciókban.

Továbbá folytatódik a Hargita megyei személyek 23.00 óra utáni kijárására vonatkozó intézkedések betartásának ellenőrzése. Ezeket az intézkedéseket függetlenül és együttműködésben fogják végrehajtani, amíg a korlátozó intézkedéseket fel nem oldják. Ugyanakkor a hegyvidéki csendőrök a turisztikai üdülőhelyeken és a hegyi útvonalakon szolgálatot teljesítenek a közrend és a biztonság légkörének fenntartása, a bűncselekmények megelőzése és leküzdése, valamint a nehéz helyzetben lévő személyek megmentése és kimenekítése érdekében.

A Hargita megyei csendőrök javasolják az állampolgároknak, hogy ebben az időszakban kerüljék a tömegeket és a baráti találkozókat a fertőzések terjedésének korlátozása és a szeretteik közötti megbetegedések elkerülése érdekében, tartsák a fizikai távolságot, viseljenek védőmaszkot, tartsák be az ebben az időszakban bevezetett korlátozó szabályokat.

Nem akarunk szankciókat kivetni, de nem tűrjük a törvény megsértését. Azt akarjuk, hogy a polgárok tisztában legyenek azzal, hogy az emberek egészsége és élete a legfontosabb. Nem számít, hol tölti szabadidejét, a csendőrök készek beavatkozni, ahol a helyzet megkívánja, ezért ne habozzon segítséget kérni, ha nehéz helyzetben van. Békés hétvégét kívánunk!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy