Biztonságos pünkösdi ünnep- a Hargita megyei rendőrök javaslatai

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

2023 május 26-28 között a Hargita megyei rendőrök naponta jelen lesznek a rend, a béke és a közbiztonság biztosítása érdekében Csíkszereda területén, a ferences templom környékén, valamint a megye szabadidős zónáiban, az oda- és elvezető útvonalakon.

A rendfenntartók naponta jelen lesznek mind a rend légkörének és a közbiztonság biztosításához szükséges szokásos feladatok ellátása érdekében, mind pedig megyeszerte, különösen a ferences székesegyház és a Kissomlyó területére kirendelt megnövelt létszámú egységek által.

A zarándokok többsége szokás szerint a közúti útvonalat választja úti céljához, így a közúti forgalom lebonyolítása és a negatív események elkerülése érdekében ezekben a napokban Hargita megyében speciális egységeket mozgósítanak, amelyek fellépnek minden biztosított technikai eszközzel, beleértve a radarberendezést is, a KRESZ-t gyakran vagy alkalmanként megszegők észlelésére, a cél természetesen a közúti közlekedés teljes biztonsága.

A Belügyminisztérium intézményei azt javasolják, hogy az állampolgárok gondoskodjanak saját javaik és értéktárgyaik tárolásáról, használatáról, az engedélyezett helyen parkoló gépjárművek megfelelő biztosításáról, és nem utolsósorban a tömegben könnyen eltévedő gyermekek kiemelt megfigyeléséről.

A közrend és közbiztonság megőrzése érdekében kérjük a résztvevőket, hogy tartsák be a szervezők, azok felhatalmazottjainak vagy a rendvédelmi szerveknek az ajánlásait, ne vegyenek részt összejövetelen ittas állapotban, ne fogyasszanak és ne terjesszenek szeszesitalt vagy kábítószert.

Esetleges bejelentéseket a 112-es sürgősségi hívószámon tehetnek a polgárok, emlékeztet a Hargita megyei rendőrség.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy