RUSALII ÎN SIGURANŢĂ – recomandările polițiștilor harghiteni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În perioada 26-28 mai 2023 poliţiştii harghiteni vor acţiona, zilnic, în vederea asigurării unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, atât în municipiul Miercurea Ciuc şi în zona Catedralei Franciscane de la Şumuleu, cât şi în zonele de agrement de pe raza judeţului şi pe traseele de afluire/defluire.

Între 26-28 mai 2023, în municipiul Miercurea Ciuc, la Catedrala Franciscană Şumuleu Ciuc şi pe Dealul Şumuleul Mic, se desfăşoară ceremoniile religioase prilejuite de sărbătorirea Rusaliilor Romano Catolice.

Atât pe traseele de afluire/defluire cât şi la locurile de desfăşurare, poliţiştii harghiteni vor asigura fluidizarea traficului rutier şi pietonal, ordinea publică şi respectarea legalităţii, în toate domeniile.

Oamenii legii vor acţiona zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor obişnuite, necesare asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în întregul judeţ şi în special în zona Catedralei Franciscane şi a Dealului Şumuleul Mic.

În acest context, la nivelul judeţului Harghita au fost constituite, atât în localităţile din mediul urban cât şi în cele din mediul rural, dispozitive de menţinere a ordinii publice şi de poliţie rutieră, constituite în puncte fixe, filtre, patrule pedestre şi auto, precum şi echipe de investigaţii criminale, investigarea fraudelor şi de la alte structuri poliţieneşti.

Ca de obicei, cei mai mulţi dintre pelerini aleg calea rutieră spre a ajunge la destinaţie, astfel încât, pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirii producerii de evenimente negative, în cursul acestor zile sunt mobilizate în judeţul Harghita dispozitive specifice, care vor acţiona pe toate schimburile, cu utilizarea mijloacele tehnice din dotare, inclusiv aparatura radar, în vederea depistării celor care încalcă, frecvent sau ocazional, normele rutiere, scopul fiind, desigur, acela al deplasării în condiţii de deplină siguranţă a circulaţiei pe drumurile publice.

În acest sens, IPJ Harghita atrage atenţia tuturor participanţilor la traficul rutier să manifeste atenţie sporită, să dea dovadă de înţelegere şi calm, să se deplaseze, atât pe jos cât şi cu orice fel de mijloc de transport, doar pe traseele pe care este permisă circulaţia, să parcheze numai în zonele autorizate şi nu în ultimul rând, să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în teren.

În acelaşi timp, poliţiştii structurilor de poliţie transporturi se vor îngriji de siguranţa traficului feroviar, prin efectuarea serviciului de patrulare pe trenurile de călători, precum şi în staţiile de cale ferată de pe raza judeţului nostru, cu însoţirea, pe durata deplasării, a trenurilor de marfă. De asemenea, poliţiştii structurilor de investigaţii criminale vor acţiona pentru combaterea infracţiunilor de natură judiciară.

Câteva recomandări, în scopul prezervării climatului de ordine şi siguranţă publică:

-să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice, împuterniciţii acestora sau organele de ordine;
-să se abţină de la acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale;
-să nu introducă sau să aibă, în timpul adunărilor publice, băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente;
-să părăsească imediat adunările publice sau locul unde acestea se desfăşoară, când au fost somaţi de către organizatori, împuterniciţii acestora sau organele de ordine;
-să nu participe la adunări publice în stare de ebrietate, să nu consume şi să nu distribuie băuturi alcoolice sau droguri.

Toate demersurile profesionale ale poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita se vor concentra, pe asigurarea petrecerii unor Sărbători de Rusalii în condiţii normale, de ordine, linişte şi siguranţă, fără incidente negative şi evenimente nedorite.

Ca şi în anii anteriori, la aceste activităţi preventive, cetăţenii sunt invitați să fi atenți la modul de păstrare şi folosire a bunurilor şi valorilor, asigurarea autovehiculelor, dat şi la copiii care se pot rătăci cu uşurinţă în mulţime.

IPJ Harghita reamintește că, pentru eventuale sesizări, cetăţenii pot apela numărul unic de urgenţă 112.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy