Borboly Csaba: hamarosan megtudhatjuk, mit tettek a politikusok a fiatalokért

0

Articol disponibil în: Magyar Română

„Fontos, hogy azok a gyerekek, akik szeretnének szakmát tanulni és itthon megélni, megkapják erre a lehetőséget. Most van az az időszak, június 5-ig, amikor a politikustársadalom elmondhatja, mit akar: akarja-e, hogy a fiatalok itthon maradjanak, vagy azt akarja, hogy a fiatalok elmenjenek. Tehát ki fog derülni június 5-ig, hogy melyik politikus mekkora figyelmet szentelt ennek a problémának. A szakoktatást a politikusok szétverték, emiatt újjá kell építeni, és aki ebben nem vesz részt, azt ne szavazzák meg június 5-én”– mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke április 18-án, hétfőn délután Székelyudvarhelyen, a faipari termékek gyártása szakterület országos tantárgyversenyének ünnepélyes megnyitóján.

A Bányai János Szakközépiskola és a Hargita Megyei Tanfelügyelőség által szervezett megmérettetésnek a polgármesteri hivatalban tartott nyitó eseményén az elöljáró ismertette Hargita Megye Tanácsa szakképzésre irányuló támogatásait, a fiatalok felkarolását célzó pályázati rendszerét, gyakornoki programját. Elmondta, bízik benne, hogy a tantárgyverseny országos szakasza a résztvevőknek biztatást ad, ami hozzájárul a fafeldolgozó mesterségek fejlesztéséhez, erősítéséhez.

„Hargita megyében ez a terület nagyon fontos, és igyekszünk példát mutatni, esélyt adni a szakmát tanuló fiataloknak. Azon gyerekek jövőjére is gondolni kell, akik nem feltétlenül szeretnének továbbtanulni egyetemen”– hangsúlyozta a megyeelnök. Rámutatott, hogy Hargita Megye Tanácsa a helyi önkormányzatokon keresztül is támogatja a szakoktatási intézményeket, továbbá pályázatot hirdet az ezek mellett működő egyesületeknek, alapítványoknak, ezenkívül pedig ösztöndíjat is létrehozott szakiskolásoknak. – A szakképzést végző fiatal lehet vállalkozó is, erre kell ösztönöznünk fiataljainkat – fogalmazott Borboly Csaba. Követendő példaként hozta fel a szakképzés fenntartására a Bányai szakközépiskolában ősztől induló CNC- szakosztályt.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy