Borboly Csaba megyeelnök levelet intézett Dacian Cioloș miniszterelnökhöz

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A szakoktatás fellendítését szolgáló új intézkedésekre van szükség- hangsúlyozta Dacian Cioloș miniszterelnökhöz intézett levelében Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke.

Levelet fogalmazott Borboly Csaba megyeelnök Dacian Cioloș miniszterelnöknek, amelyben arról tájékoztatja, hogy Hargita Megye Tanácsa az utóbbi években milyen tevékenységeket végzett a szakoktatás fejlődése érdekében Hargita megyében. A levél a kormány 2016- 2020- as periódusra vonatkozó szakoktatással kapcsolatos terveinek bemutatása kapcsán íródott. A megyeelnök levelében leírja, hogy Hargita Megye Tanácsánál különös figyelmet fordítanak azokra a reformokra, amelyek az oktatást javítják, és úgy gondolják, ki kell dolgozni egy olyan oktatási módszert, amely figyelembe veszi a diákok képességeit és a piac igényeit egyaránt. A megyei tanács intézkedései közt szerepelt a szakoktatás intézményesítése és a felnőttek képzése, a tantárgyversenyek és szakmai gyakorlatok.

„Célunk megoldást találni arra a problémára, hogy a munkáltatók nehezen találnak megfelelő munkaerőt, és arra ösztönözzük a fiatalokat, hogy tanuljanak szakmát, ehhez pedig a szakoktatás megreformálására van szükség”, hangsúlyozta Borboly Csaba a miniszterelnöknek címzett levelében.

A levél az alábbi címen olvasható:

http://hargitamegye.ro/upload/public/consiliu/propuneri/2016/06_13_Ciolos_MiniszterelnokUr_Szakoktatas.pdf.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy