Borboly Csaba újabb mandátumot nyert az RMDSZ Csík Területi Szervezetének élén

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba nemrég új mandátumot nyert a 2007 óta általa vezetett Csík Területi RMDSZ Szervezet élén, miután szoros küzdelmet vívott a volt környezetvédelmi miniszterrel, Tánczos Barna szenátorral.

fotó: Facebook

A közgyűlésen 130 küldött vett részt, akik közül 128-an szavaztak, 126 érvényes és két érvénytelen szavazat mellett.

A választási eredmények szerint Borboly Csabára 65 küldött szavazott, míg Tánczos Barnát 61 küldött preferálta.

A Csík Területi RMDSZ Szervezetének vezetőjévé történő újraválasztása megerősíti a párttagok és a térség polgárainak bizalmát.

Borboly Csaba 2007 óta van a Csík Területi RMDSZ élén, és negyedik ciklusát tölti Hargita Megye Tanácsának elnökeként is.

Hargita Megye Tanácsának élén töltött előző mandátuma alatt Borboly Csaba számos helyi fejlesztési projektet támogatott, többek között infrastrukturális és oktatási beruházásokat, valamint a térség turizmusának fellendítését. Ezek az erőfeszítések hozzájárultak a megye lakosai életminőségének javításához és Hargita megye szerepének megerősítéséhez a régióban.

Új megbízatása alapján a helyi közösség javát szolgáló, a gazdasági fejlődést, az oktatást és a kultúrát előmozdító, valamint a magyar közösség és a szélesebb román társadalom közötti kapcsolatok fenntartását és erősítését elősegítő munkát várnak tőle.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy