„Business Puzzle- intézményvezetők válaszolnak”, a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség kezdeményezése a megyei vállalkozók támogatására

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Hargita Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség március 27-én, szerdán sajtótájékoztatót szervezett az április 5-én megrendezésre kerülő „Business Puzzle- Intézményvezetők válaszolnak…” című rendezvény népszerűsítésére.

A rendezvény egyedülálló lehetőséget kínál a Hargita megyei vállalkozók számára, a cél az, hogy tiszta képet kapjanak a közelmúltban történt, az üzleti környezetet mélyen érintő jogszabályi változásokról.

A rendezvényen vállalkozók, vezetők, szakemberek és intézmények képviselői vitatják meg a jogszabályi változásokat, mindenki megosztja tapasztalatait, így hozzájárulva a gazdasági környezet életképességét szolgáló optimális megoldások megtalálásához. A résztvevőknek lehetőségük lesz kérdéseket feltenni és megbízható forrásokból válaszokat kapni, azzal a céllal, hogy áthidalják a vállalkozók és a helyi önkormányzatok közötti szakadékot, és elősegítsék az együttműködést és ezáltal a fejlődést a régióban.

„Gratulálok a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség csapatának, amelyen keresztül igyekszünk támogatni és segítséget nyújtani ott, ahol a kormányzati szolgáltatások és a fiatalok vállalkozóvá válását elősegítő szolgáltatások sok problémával és hiányossággal küzdenek.  Sajnos nagyon sok induló vállalkozás szűnt meg, és ez elsősorban a szabályozás problémája, az nincs rendben, hogy állandóan változtatjuk az egész adórendszert, és akkor mit tehetünk? Nevezzük nevén a dolgokat, és itt a bukarestieknek meg kell hallgatniuk minket, stabilitásnak kell lennie, és a másik, amit mi az ügynökségen keresztül próbálunk tenni, hogy legalább ebben a helyzetben megoldást találjunk, hogy segítséggel, naprakész információkkal jöjjünk, hogy a legjobb gyakorlatokat mutassuk be, hogy a fiatalok mellett legyünk” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség egy online útmutatót dolgoz ki a vállalkozók támogatására, amely folyamatosan frissülő információkkal szolgál a jogszabályi változásokról, a legjobb gyakorlatokról, a vállalkozásfejlesztéshez követendő lépésekről.

Az április 5-i rendezvényen, amelyre Hargita Megye Tanácsának székhelyén kerül sor 10 órától, a részvétel ingyenes, de a korlátozott helyek miatt előzetes regisztráció szükséges az alábbi linken – kattintson IDE.

Az eseményről részleteket ITT találhatnak.

  • információk és fotó Hargita Megye Tanácsának sajtóirodája

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy