Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Veszélyben lévő kutyát helyeztek el a rendőrök egy csíkszeredai menhelyen

 

Október 10-én hátfőn, 18:30 körül értesítették az Állatvédelmi Rendőrséget, hogy Szépvíz területén egy kutyafalka megtámadott és megsebesített egy állatot.

„Egy operatív csapat ment a helyszínre, ahol megállapították, hogy egy nagytestű kutyán több seb keletkezett, amelyeket feltehetően állatharapás okozott. Az adatbázist is ellenőrizték a tulajdonos azonosítására.

Közvetlen veszélyhelyzet miatt a kutyát egy csíkszeredai menhelyen helyezték el” – tájékoztat a Hargita megyei rendőrség.

fotó: Hargita megyei Rendőrkapitányság

 

Vizsgálatok folynak az esemény összes körülményének feltárására, a támadásban érintett kutyák gazdáinak azonosítására, valamint a jogszabályban előírt intézkedések megtételére.

***

A rendőrség ismételten felhívja minden kutyás gazdi és kutyatartó figyelmét, hogy:

Az emberi gondoskodástól függő állat elhagyása és/vagy elkergetése az állatok védelméről szóló 205/2004 ®-es törvény értelmében kihágásnak minősül és 3000 lejtől 12 000 lejig terjedő pénzbírsággal sújtható.

A veszélyes és agresszív fajtákhoz tartozó kutyák tulajdonosaira vonatkozó kötelezettségek be nem tartása az 55/2002 ® sürgősségi kormányrendelet értelmében kihágásnak minősül és 500-tól 1500-ig, illetve 1500-tól 3000 lejes pénzbírsággal büntethető.

A kutyák mikrochippel történő azonosítására vonatkozó kötelezettség figyelmen kívül hagyása szabálysértésnek minősül, és 5000 lejtől 10.000 lejig terjedő pénzbírsággal sújtható (155/2001-es sürgősségi kormányrendelet 8-as cikk 4-es bekezdés).




Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.