Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Holnap megnyitja kapuit a 19. alkalommal megrendezett Marosfői Nyári Egyetem

 

2022 szeptember 14-én, az marosfői Ortodox Kolostorban tartott Szent Kereszt Felmagasztalása ünnepét követően 11:30-kor kezdetét veszi a Marosfői Nyári Egyetem a marosfői Országos Sportkomplexum területén.

Az esemény tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre, melynek témája: „A trikolór és a nemzeti eszmény alatt egyesült XXI. századi Romániáért”.

„Életben tartjuk az erdélyi románság lángját, és az összetartozás üzenetét küldjük a történelmi tartományokból származó román testvérek számára, amelyek sajnos jelenleg nincsenek az anyaország határain belül.” – hangzik a Kovászna, Hargita és Maros megyei románok Civil Fórumának üzenete.

A munkálatokon részt vesznek hazai és határon túli hallgatók a következő országokból: Moldova Köztársaság, Ukrajna, Magyarország, Szerbia, Bulgária, Albánia, Macedónia és a diaszpórából, Kovászna, Hargita és Maros megyei románok, moldovai római katolikusok képviselői, az ország és a határon túli főbb egyetemi központok oktatói, a román ortodox egyház elöljárói, a civil társadalom és a tömegtájékoztatás képviselői.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.