Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Idősek Napközi otthona Székelyudvarhelyen, az egyedüllét ellenszere

A Központi Regionális Fejlesztési Társulás székhelyén aláírt újabb finanszírozási szerződés jó hír lehet a székelyudvarhelyi időseknek. „Az Idősek otthona feljavítása, kibővítése és felszerelése” projekt 2019 március 20-tól lép érvénybe, és 2021 májusáig kell befejeződnie. A projekthez szükséges nem visszatérítendő források a 2014–2020-as POR regionális költségvetéséből, a 8.3. Beruházási prioritásból származnak. A projekthez több mint kétmillió lej kerül kiutalásra, amelynek célja a polgárok nyugdíjba vonulását követő életminőségének javítása, hogy minden idős személy részesülhessen egy méltóságteljes öregségkorban, amely kényelmet biztosít neki az élete során tett erőfeszítései után.

Az Idősek Napközi Központjának létrehozásával, a projekt kedvezményezettje, Székelyudvarhely Városháza helyreállítja és kibővíti a már meglévő, Szombatfalvi Kultúrháznak nevezett épületet Székelyudvarhelyen.

Amiért úgy döntöttünk, hogy ebbe a projektbe fektetünk, az a polgárok részéről érkező gyakori kérések, akik a partner halála vagy a betegség miatt magányosnak érzik magukat. A kirekesztettség, a haszontalanság érzése, a napi tevékenységek önálló elvégzésére való képtelenség, a különböző szolgáltatásokhoz való hozzáférés lehetetlensége olyan okok, amelyek indokolják ezt a projektet. Jelenleg a támogatásra szoruló személyeket családtagjaik gondozzák, viszonylag kevés a személyre szabott szolgáltatás. Tekintettel arra, hogy a nők munkaerő-piaci részvételének aránya növekszik, az abszorpció jelensége visszapattanó hatást fejt ki, ami korlátozza az idősek családon belüli támogatásának lehetőségeit, mondta Székelyudvarhely polgármestere, Gálfi Árpád.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.