Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Okos hulladéktárolókra és hulladékudvarra pályázik Borszék

Borszék Polgármesteri Hivatala október 24-én, kedden nyújtott be támogatási kérelmet 7 db okos hulladékgyűjtő konténer vásárlására és hulladékudvar (CAV) kialakítására. A város 4,51 millió lejes külső forrást vonna be az Országos Helyreállítási Tervből (PNRR), saját hozzájárulása közel 39 ezer lej.

fotó: Borszék Polgármesteri Hivatal

 

Az okos hulladékgyűjtő konténerek a város főbb részeit lefednék. A tervek szerint a lakók kártyával nyithatnák a hulladéktárolókat, amelyek a bedobott mennyiség súlyát is mérik. A beruházás költségvonzata meghaladja a 700 ezer lejt. A konténerek a következő helyszíneken lesznek elhelyezve: Köves utca, sípálya, ANL tömbház, Ó-Sáros fürdő, Dózsa György utca (hosszú tömbház), Maroshévízi út (Panda üzlet), Új utca (volt virágház környékén).

“Szintén a PNRR-n belül pályázunk a Bánya utcában létesítendő újrahasznosítható hulladékok átvételére alkalmas hulladékudvarra. A terv szerint 12 típusú hulladékot adhatnának le a lakók ingyenesen – olyan típusú hulladékokat, amelyek méretük vagy más jellegük miatt nem helyezhetők el a hulladékgyűjtőpontokon: gumiabroncsokat, a bútorokat, a lejárt szavatosságú gyógyszereket, az akkumulátorokat és elemeket is.”-közli Borszék Városháza.

Borszék 3,83 millió lejre pályázik erre a célra.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.