Cloud: a fiataloknak szentelt tér és idő

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Változatos zenei kínálattal, neves előadókkal és aktuális témákkal új helyszínen köszönti a Z generációt a Cloud Fesztivál. A tavaly elindított rendezvény igazán sikeres volt.

Az idei fesztivál helyszíne különlegesebb, nevezetesen a Petőfi utcai belső udvarok. A Zengő Tér, az Átrium és a Waldorf Iskola udvarainak összekapcsolásával egy jól megközelíthető, de egyben a Petőfi utcai Hackathon által elindított folyamatba illeszkedő természetes tér jön létre.

Sógor Enikő alpolgármester a fesztivál koncepciójáról szólva felidézte az önkormányzat vezetésének azon törekvését, hogy a város 13 és 26 év közötti fiataljaival találják meg a kapcsolatot és az együttműködést. A cél elérése érdekében konzultációt indítottak a városi ifjúsági szervezetekkel, létrehozták a Városháza Instagram és TikTok oldalát, valamint megalakult az Ifjúsági Tanácsadó Testület. De a legfontosabb kapcsolódási pontnak a Z generációval a Cloud fesztivál és a ClouDays bizonyult. Ezek a rendezvények szinte egész évben alternatív szórakozást és oktatást kívánnak biztosítani szervezett keretek között.

A város jövője csak testileg-lelkileg egészséges fiatalokkal építhető. „A Cloud mindkét területet lefedi, ettől válik igazán egyedivé” – hangsúlyozta Trandafir-Orbán Tímea önkormányzati képviselő.

A Cloud esemény elsősorban prezentációk sorozatán alapul, 15 percnél rövidebb blokkokban, olyan témákkal, mint az inspiráció, a közösségi média, a karrier, a tudatos életvitel, a személyes kapcsolatok és a technológia. Az előadásokat neves romániai és magyarországi vendégek, valamint kezdő zenekarok koncertjei egészítik ki. Partik, workshopok, sport- és művészeti események kerülnek megrendezésre.

A fesztivál programjaira a napi jegyek 21 óráig 20, míg 21 óra után 30 lejbe kerülnek. Háromnapos bérletet 50 lejért lehet vásárolni.  Minden fontos tudnivalóért érdemes követni a CLOUD Youth Festival Facebook- és Instagram-oldalát.

  • Csíkszereda Városháza sajtóirodájának tájékoztatója

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy