CNMR: Csíkszeredában törvénytelenül állították fel az ún. Székelyföld zászlaját

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Folytatódik a román állam identitását és egységét érintő provokáció a magyar közösség vezetői részéről a Magyarországon kormányzó FIDESZ vezetőinek tevékenységével és hozzáállásával összhangban, figyelmeztetett szerdán a Románia Modernizálásáért Nemzeti Koalíció (CNMR) közleménye.

A CNMR szerint, egy nem létező régió zászlajának felállítása Csíkszereda főterén olyan eseményeket követnek, mint: Tőkés László követelése Erdély függetlenségének kinyilvánítására; a magyar miniszterelnök hajlandósága, hogy RMDSZ-es bűnözőknek és bűnügyileg üldözötteknek menedéket biztosítson; a magyar diplomaták eltiltása a román diplomácia által december 1-je alkalmából szervezett rendezvényektől Szíjjártó Péter, magyar külügyminiszter részéről; a román nemzeti ünnep és a román állam intézményei elismerésének megtagadása Kelemen Hunor, RMDSZ elnök által; a Fogyasztóvédelmi Hatóság Ku Klux Klánnal való azonosítása Tamás Sándor, a Kovászna megyei RMDSZ szervezetének elnöke részéről.

Az ehhez hasonló akciók az etnikai gyűlölködést segítik elő, valamint a magyar nemzetiségű román lakosság doktrinálását, az Erdélyben élő román lakosság kiszorításának céljával, hangsúlyozza a CNMR elnöke, Alexandru Cumpănașu közleményében.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy