CNMR: La Miercurea Ciuc s-a amplasat ilegal steagul așa-zisului Ținut Secuiesc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

laszlo-tokes-1Seria de provocări la adresa identității și unității statului român, lansate de lideri ai comunității maghiare, continuă în consonanță cu declarațiile, atitudinile și acțiunile liderilor partidului FIDESZ, aflat la guvernare în Ungaria, avertizează, miercuri, un comunicat transmis de Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR).

În opinia CNMR, acțiunea de la Miercurea Ciuc, de instalare pe catargul din municipiu a steagului unei regiuni inexistente, vine după acțiuni cum ar fi solicitarea recentă a lui Laszlo Tokes de declarare a independenței Transilvaniei, disponibilitatea Vicepremierului maghiar de adăpostire a infractorilor și a persoanelor urmărite penal din cadrul UDMR, interzicerea participării de către ministrul de externe maghiar, Peter Szijjarto, a diplomaților maghiari din întreaga lume la evenimentele organizate de diplomația românească, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, refuzul liderului UDMR Kelemen Hunor, de recunoaștere a Zilei Naționale și a insitituțiilor statului român, precum și acțiunea președintelui UDMR Covasna, Tamas Sandor, de catalogare a unei instituții publice a statului român – OPC – drept o structură asemănătoare Ku Klux Klan.

Asemenea acțiuni duc la promovarea de ură etnică, precum și la îndoctrinarea populației române de etnie maghiară cu scopul marginalizării populației române de etnie română din Transilvania, subliniază comunicatul semnat de președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

RL

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy