Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sárga szélkód Hargita megyében. Az Országos Meteorológiai Szolgálat fokozott lehűlésre, fagyra és dérre figyelmeztet

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn több figyelmeztetést adott ki erős szélre, amely az ország nagy részén érezhető lesz. Hargita megyében sárga kód érvényes.

Március 27-én 23:00 óra és 28-án 23:00 óra között az ország nagy részében a szél felerősödik, elérve az 50-65, elszigetelten a 70-75 km/h sebességet.

Narancssárga kód: Ugyancsak a fenti időintervallumban a Déli Kárpátok, a Kárpátkanyar, és az Erdélyi- középhegység 1500 méter feletti magasságaiban a széltartósan felerősödik, a széllökések sebessége eléri a 120-140 km/h-t, erős hóvihar lesz és csökken a látótávolság.

Piros kód: Március 28-án 02:00 óra és 14:00 óra között a Déli Kárpátokban 1800 méter feletti magasságban erős szél lesz, a széllökések sebessége meghaladja a 140 km/h-t.

Érvényben van továbbra is a rossz időre való figyelmeztetés, eső és alacsony hőmérsékleteke várhatók szerdáig, Hargita megyét is beleértve.

Március 27-én 6:00 óra és 29-én 21:00 óra között nyugat felől fokozatosan érkezik a csapadék, és az ország nagy részét beborítja. Havas eső, hétfőről keddre virradó (március 27/28.) éjszaka második felétől, főként az északi országrészben, vegyes csapadék (ónos eső, havas eső, hó), a hegyekben pedig hó lesz az uralkodó, és friss hóréteg fog hullni. A csapadék mennyisége helyenként meghaladja a 15…20 l/m2-t.

A szél minden régióban fokozatosan felerősödik, általában 45…65 km/h sebességgel, a magashegységben pedig erősen fúj.

Kedden és szerdán országszerte az időszakhoz viszonyítva hidegre fordul az idő, a minimumhőmérsékletek döntően negatívak, dér vagy talajmenti fagy is kialakulhat.

Megjegyzés: Az ország délkeleti részén hétfőn (március 27.) este záporok, elektromos kisülések, esetleg jégeső is előfordulhat.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.