Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Megye Tanácsa Székelyföld építésén dolgozik

 

Borboly Csaba: Gyergyóremete jó példa Székelyföld szinten is

Évértékelő beszámolóra került sor vasárnap, január 27-én a gyergyóremetei közösségi házban. Laczkó Elemér polgármester meghívására részt vettek az eseményen és felszólaltak: Bende Sándor parlamenti képviselő, Sógor Csaba EP-képviselő, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, az RMDSZ Gyergyó Területi Szervezetének elnöke, valamint Portik Edit térségi megyei tanácsos.

Beszédében Borboly Csaba megyeelnök elmondta: Gyergyóremete egy dinamikus, fejlődő község, jó példa a Székelyföldön. Beszédében azt is elmondta, hogy január 30-án a megyei tanács dönteni fog a 153D jelzésű megyei út gyergyóremetei tejporgyár felé vezető szakaszának felújítási tervéről. Javasolt a jelenlevőknek, hogy a nyilvános konzultáció alatt közöljék észrevételeiket, mert jobban ismerik a terepet, mint a tervet készítő Iasi-i cég. Sajnos a közbeszerzésre egyetlen Hargita megyei cég sem jelentkezett.

A DJ153D megyei út műszaki dokumentációja a következő linken tekinthető meg:

https://www.facebook.com/groups/641571599341625/permalink/1216639405168172

Egy optimális forgatókönyv szerint, 60 nappal a január 30-i tanácsülés után, március végén, április elején megtörténhet a közbeszerzés kiírása egy végleges műszaki tervre.

Ha nem lesznek óvások, nem lesz cirkusz, nem lesznek feljelentések, akkor elkezdődhetnek az útépítési munkálatok, amelyre korábban már volt egy szerződés, de a gyenge dokumentáció miatt nem lehetett kivitelezni, ezért egy új dokumentációt készítettünk, mondta Borboly Csaba.

A megyei tanács elnöke szerint fontos a Székelyföld építésekor a térségeket összekötő utak építésére koncentrálni, mert utak nélkül nincs gazdasági fejlődés, az utaknak nagy szerepük van a kulturális kapcsolattartásban és a turizmusban egyaránt. Ezért fontos a 153 D megyei út, amelyik a Libán falun áthaladva összeköti megyénket egy másik régióval.

Bízom benne, hogy 2030-ra ez is aszfaltozott út lesz, hála a két megye közti összefogásnak. Addig is járhatóvá tesszük és karbantartjuk ezt az utat, mondta Borboly.

Beszéde végén felhívta a jelenlevők figyelmét egy jövőkép fontosságára.

Szükség van jövőképre, ezt kell szolgálniuk a tevékenységünknek. hogy a fejlesztések mellett perspektívát is mutassunk a fiataloknak, hogy szülőföldjükön maradjanak, hogy növekedjen a hazatelepedők száma, ilyen irányban kell kidolgozni a programokat. 2020-2030 időszakra a megyei tanácsnál különböző fejlesztési prioritási terveket kell kidolgozzunk, a Székelyföldben gondolkodva- zárta mondandóját a megyei tanács elnöke.

A találkozón az is elhangzott, hogy csak együttérzéssel, közös gondolkodással és összefogással érhetők el  a köz javát szolgáló eredmények.

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük