Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ellenőrzések a gyergyószentmiklósi és a székelyudvarhelyi piacokon

Foto: ISU Harghita

Október 31-én, szombaton a Hargita megyei “Oltul” katasztrófavédelmi felügyelőség prevenciós ellenőrei a gyergyószentmiklósi és a székelyudvarhelyi helyi rendőrséggel együttműködve folytatták az új koronavírus (COVID-19) elterjedésének megakadályozását és leküzdését szolgáló ellenőrzési intézkedéseket a piacokon. (utcai árusok / kereskedők), zsúfolt területek, kereskedelmi és vendéglátó egységek.

Ebből az alkalomból tájékoztatást és ajánlásokat közvetítettek a fő betartandó védelmi intézkedésekről (maszk viselése beltérben és nyilvános helyiségekben, a megfelelő társadalmi távolság fenntartása), szórólapokat és prospektusokat osztogatva.

A SARS-CoV-2 vírusjárvány elleni küzdelemben a legfontosabb fegyverünk a felelős magatartás! Ezért javasoljuk, hogy tartsa be a következő megelőzési intézkedéseket:

– használja helyesen a védőmaszkot! Az Ön és a körülötte élők biztonsága érdekében el kell takarnia az orrát és a száját!

– ne érintse fertőtlenítetlen kézzel a szemét, az orrát és a száját!

– kerülje a zsúfolt helyeket, ahol közvetlen érintkezésnek vagy nagy számú emberrel való interakciónak van kitéve;

– tartson jelentős távolságot a többi embertől, akivel találkozik;

– ha tömegközlekedésben tartózkodik, próbáljon meg távolabb állni a többi utastól;

– amennyire csak lehet, korlátozza a közvetlen kapcsolatot más emberekkel, kivéve azokat, akik a szúk család tagjai, olyan gesztusok kerülésével, mint: kézfogás, ölelkezés, arc érintése kézzel;

– kerülje az érintkezést olyan felületekkel, amelyeket mások is gyakran érintenek, például korlátok, fogantyúk, a lift gombjai, stb.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.