Családi Napok Balánbányán

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Hargita Megye Tanácsa aktív részt vállal a családokat támogató tevékenységekben. Ezirányban évente van családoknak szóló tevékenységet támogató pályázati kiírás, az intézmény felhívást is intéz minden hasonló tevékenységű egyesület felé.

A családoknak szánt program részeként került sor Balánbányán augusztus 5-6 között a Családi Nap rendezvény első kiadására, amelynek szervezője a Balánbányai Szülők Egyesülete.

„Sikerült a rendezvény által felkelteni a fiatal gyermekes családok érdeklődését. A program tevékenységei által a balánbányai fiatal családok közti kapcsolat megerősödése volt a cél, továbbá a közösséghez tartozók szellemi felébresztése. Jó kezdetnek ígérkezik, jövőre nézve igyekszünk bővíteni a tevékenységeket, amik hagyománnyá is válhatnak kis közösségünkben”, mondta Nicoleta Pinghireac, a szülők egyesületének képviselője.

Labdarúgás, kerékpár- és tájékozódási verseny szerepelt a tevékenységek között, amelyeknek szellemi oldalát a kreativitási és önismereti vetélkedők képezték. A Családi Napok első kiadása elérte célját: létrejött egy jobb kapcsolat Balánbánya lakói között, a családok aktívan vettek részt a gyerekeik tevékenységein, ugyanakkor a közösségi életben is. Létrejött a közösséghez tartozás érzése, kapcsolatteremtés a családtagok és a helyi közösség tagjai között.

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy